Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Ε.ΔΗ.Κ.: ΟΧΙ στο αίσχος της κομματοκρατίας


Πολίτη της κυπριακής δημοκρατίας , φανταζόμαστε ότι φτάνει στην όσφρηση σου η μπόχα της κομματοκρατίας και του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού που εκτρέφει τις διάφορες ολιγαρχίες διεφθαρμένων .
Αυτό το σύστημα δεν διορθώνεται. Γιατί ακόμα και αν πάνε τα μισά στελέχη των κομμάτων στη φυλακή, θα αναδυθούν νέα αποβράσματα από το καζάνι της φαυλοκρατίας.
Ο μόνος τρόπος να ελέγξεις τα πράγματα, αν και εσύ δεν έχεις διαφθαρεί μέχρι το μεδούλι των οστών σου , είναι να διεκδικήσεις περισσότερη άμεση δημοκρατία , δυνατότητα ελέγχου των αντιπροσώπων σου σε κάθε τομέα και δυνατότητα αντικατάστασης τους όποτε κρίνεις ορθό και αναγκαίο.

Άρχισε από την τοπική σου κοινότητα , θέσμισε εσύ ο ίδιος με τους συμπολίτες σου, την αρχή της λαϊκής συνέλευσης και διεκδίκησε την δεύτερη βασική αρχή της πραγματικής δημοκρατίας , την ανακλητή αντιπροσώπευση μέσα από την λαϊκή συνέλευση.
Αν το πετύχεις αυτό, τότε θα προχωρήσεις και στην επαρχιακή συνέλευση δια ανακλητών αντιπροσώπων και θα απαιτήσεις έλεγχο των επαρχιακών βουλευτών και υπακοή στον προτασιακό λόγο της επαρχιακής συνέλευσης. Μέσα από αυτή την δομή θα αφαιρέσεις από τα κόμματα την απόλυτη κυριαρχία που έχουν σήμερα και θα πάρεις την εξουσία στα χέρια σου και μαζί με την εξουσία θα καταλάβεις ότι χρειάζεσαι αναβαθμισμένη παιδεία , πραγματική γνώση , συντονισμό της παραγωγικής διαδικασίας και στήριξη οικονομική χωρίς μονοπωλιακές ή ολιγοπωλιακές στρεβλώσεις , ισονομία , ισηγορία και ισοπολιτεία.
Αν νομίζεις πως η πρόταση μας είναι ουτοπική για την κυπριακή κοινωνία τότε καλή συνέχεια μέσα στο άθλιο σύστημα που εσύ παράγεις και συντηρείς δια της συναίνεσης σου.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου

Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ