Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Το κυπριακό απολίθωμα


Το κυπριακό κατεστημένο εκφράζει τον ραγιαδισμό και την μικρόνοια της λαϊκής συνείδησης. Πουθενά στο κόσμο δεν παρατηρείται τέτοια προχειρότητα αντιμετώπισης μεγάλων ζητημάτων όπως είναι η οικονομία , το εθνικό θέμα , το ενεργειακό , η γεωπολιτική , η παιδεία , τα κοινωνικά ζητήματα.
Στη Κύπρο όλα αυτά τα θέματα τίθενται κάτω από τον μεγεθυντικό φακό της ψηφοθηρίας και των πελατειακών κομματικών σχέσεων. Και ο λαός παρακολουθεί ικανοποιημένος , αποχαυνωμένος, ευτυχισμένος .

Χιλιάδες νέοι στα πανεπιστήμια χειροκροτούν την βλακεία των πολιτικάντηδων και σπεύδουν να στεγάσουν την ζωή τους κάτω από αυτήν.
Τι μπορεί να αλλάξει από αυτή την δραματική κατάσταση όταν δεν υπάρχει το υποκείμενο που θα επιφέρει την αλλαγή;
Που είναι όλοι αυτοί οι επιστήμονες που βγαίνουν από τα πανεπιστήμια με πτυχία και μάστερ και διδακτορικά , γιατί δεν κατάφεραν να περάσουν στην κοινωνική συνείδηση επιστημονικές μεθόδους ανάλυσης των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία μας και να απωθήσουν την μικρόνοια και την έπαρση των πολιτικάντηδων;
Συνεπώς το πρόβλημα της παρακμής που περιγράφουμε , εντοπίζεται μέσα στον ίδιο τον λαό και την πολιτική και πολιτισμική του συνείδηση. Μια συνείδηση στατική και απολιθωμένη που δεν επιδέχεται αλλαγής.
Αυτή η πραγματικότητα καθορίζει το παρόν και το μέλλον μας.
Πουθενά στον πλανήτη δεν έχει συσσωρευθεί τόση βλακεία και δουλοπρέπεια.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου

Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ