Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μήνυμα του Λουκά Σταύρου προς τους ελεύθερους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας


Εμείς οι Έλληνες εθνικοκοινωνιστές δεν αναγνωρίζουμε το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης που προσυπέγραψαν οι εθνικοί μειοδότες , Μακάριος και Καραμανλής.
Δεν αποδεχόμαστε τον κοινοτικό διαχωρισμό που μας επέβαλαν οι εγγλέζοι κατακτητές στο εν λόγω σύνταγμα.
Διεκδικούμε την θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της Κυπριακής δημοκρατίας επί της αρχής της ισότητος μεταξύ των νομίμων πολιτών της.
Το νέο σύνταγμα που θα προκύψει από τον λαό και θα είναι ανοικτό στην συνεχή ανανέωση του από τον λαό , θεωρούμε πως αποτελεί και την μοναδική λύση στο κυπριακό πρόβλημα την οποία καταθέτουμε προς όλους τους πολίτες καθώς και στα διεθνή φόρα.
Δηλώνουμε ότι δεν ανήκουμε στην “ελληνοκυπριακή κοινότητα” και ότι δεν θα δεχθούμε λύση που θα προκύπτει είτε από την βία της Τουρκίας και τον ενδοτισμό των μειοδοτών είτε στη βάση των “κοινοτήτων” που μας επέβαλε το κατακτητικό σύνταγμα.
Θα πολεμήσουμε με κάθε μέσον , εντός της Κύπρου αλλά και εκτός αυτής οποιαδήποτε λύση που δεν θα προκύπτει από την απόφαση του λαού επί της αρχής του ενός ενιαίου εκλογικού σώματος και της ισότητος των πολιτών και δεν θα περιλαμβάνει την άμεση αποχώρηση των κατοχικών τουρκικών στρατευμάτων και των εποίκων ως και την επιστροφή των Ελλήνων προσφύγων στις εστίες τους και των μετοίκων Κυπρίων μουσουλμάνων ( “τουρκοκυπρίων” πρώην λινοπάμπακων ) στις δικές τους εστίες.( δες τη θέση μας για τους "τουρκοκύπριους" )
Σε περίπτωση που επιβληθεί λύση αντίθετη στις αρχές της πραγματικής δημοκρατίας δεν θα την αποδεχθούμε και θα απαιτήσουμε απόσχιση επί του εδάφους , η οποία θα αποτελέσει οχυρό του αγώνος μας για εγκαθίδρυση πραγματικής δημοκρατίας , απελευθέρωσης και αυτοδιάθεσης.
Καλούμε όλους τους ελεύθερους πολίτες που αρνούνται τον κοινοτικό διαχωρισμό του Ζυριχικού συντάγματος και δεν αποδέχονται τα δεδομένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής , σε κοινό αγώνα για απελευθέρωση και πραγματική δημοκρατία.
Έξω οι τούρκοι στρατιώτες και οι έποικοι.
Επιστροφή όλων των προσφύγων και μετοίκων  στις εστίες τους που κατείχαν προ του 1974.
Ελεύθεροι πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας υψώστε τα λάβαρα της αντίστασης στη κατοχή και τον ενδοτισμό .
Σε περίπτωση που δρομολογηθεί λύση δια διπλού δημοψηφίσματος με την συμμετοχή των εποίκων καλώ όλους σε ένοπλη αντίσταση κατά της ατιμίας και της νομιμοποίησης του εγκλήματος του εποικισμού.

Λουκάς Σταύρου
ανεξάρτητος υποψήφιος ευρωβουλευτής
πρόεδρος ΕΔΗΚ