Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Κάτω η ντόπια ολιγαρχία – Κάτω η Ευρωπαϊκή Ένωση


Όταν το κράτος εγγυάται τις καταθέσεις στις τράπεζες στην ουσία δίνει το δικαίωμα στους τραπεζίτες να χειρίζονται κατά βούληση τον κοινωνικό πλούτο.
Αυτό αποδείχθηκε και με την κρίση που περνούμε σήμερα.
Οι τραπεζίτες άδειασαν τα ταμεία των τραπεζών με την βεβαιότητα της εγγύησης τους από το κράτος , πάνω στη λογική της επένδυσης σε κερδοφόρες επιλογές ή επιλογές υψηλού ρίσκου.
Ο τραπεζίτης ουδέποτε θα επενδύσει σε τομείς μειωμένου κέρδους για αυτόν και οφέλους για την κοινωνία . Με λίγα λόγια ο τραπεζίτης δεν θα κατευθύνει κεφάλαια προς την παραγωγή σε εθνικό επίπεδο όταν έχει να επιλέξει άλλα “προϊόντα”.
Με αυτό το σύστημα , το κράτος όντας στα χέρια της κομματοκρατίας δηλαδή των επίλεκτων της ληστρικής ολιγαρχίας , στηρίζει με την σειρά του την ολιγαρχία και τα συμφέροντα της παρέχοντας της κάθε δυνατή εγγύηση και κάθε νομικό πλαίσιο που χρειάζεται αυτή η ληστρική ολιγαρχία για να δράσει ανενόχλητη.
Στην τωρινή κρίση , οι τραπεζίτες άρπαξαν το κοινωνικό κεφάλαιο και το διασπάθισαν αφήνοντας στα ταμεία μόνο αριθμούς και την κοινωνία χωρίς παραγωγική βάση.
Το σύστημα τούτο της απόλυτης διαφθοράς και αυθαιρεσίας της ολιγαρχίας που πίνει το αίμα του λαού, έρχεται η τρόικα , μέσα από ένα πρόγραμμα λιτότητας που αποβαίνει καταστροφικότερο της τραπεζικής καταλήστευσης και διάλυσης της παραγωγικής βάσης , να στηρίξει εκ νέου πουλώντας ψέματα στο λαό περί δήθεν επανεκκίνησης της οικονομίας μετά την ανάκαμψη του τραπεζικού συστήματος. Μια ανάκαμψη που ας σημειωθεί επιχειρείται με την εγγύηση του κράτους ως δυνάμεως που ασκεί φορολογική βία στους πολίτες ή διαχειρίζεται τον κοινωνικό και εθνικό πλούτο.
Δηλαδή μέσα από την λιτότητα και την καταβύθιση του λαού στην φτώχεια και την εξαθλίωση θέλουν να στηρίξουν δήθεν το ληστρικό τραπεζικό σύστημα ώστε να έρθει εκείνη η μέρα που θα ξαναπάει ο λαουτζίκος ως επαίτης στις τράπεζες να ζητήσει κεφάλαια για να τα διαθέσει στη παραγωγή. Έτσι ξαναρχίζει ο γνωστός ληστρικός κύκλος του τραπεζικού συστήματος που είναι στη φύση του να παράγει κρίσεις ληστεύοντας με διάφορους τρόπους το λαό.
Αν ήθελε η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση χωρίς να ρίξει τα έθνη στη φτώχεια , θα άνοιξε δρόμο διακίνησης του χρήματος κατευθείαν προς τις παραγωγικές εθνικές δυνάμεις και την εθνική παραγωγή και εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου χωρίς την διαμεσολάβηση των τραπεζιτών.
Όμως όλα δείχνουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ενδιαφέρεται για τις εθνικές κοινότητες αλλά για την παγκόσμια ληστοσυμμορία των τραπεζιτών.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το πολιτικό όργανο προώθησης των συμφερόντων της διεθνούς ληστοσυμμορίας των τοκογλύφων.
Ο ντόπιος τραπεζίτης και πολιτικός του συστήματος αντιπροσωπεύει σε εθνικό επίπεδο το σύστημα της λαϊκής και εθνικής καταλήστευσης . Το ζητούμενο είναι να γκρεμίσουμε την τυραννία σε εθνικό επίπεδο για να καταρρεύσει προοδευτικά και διεθνώς μέσα από την επέκταση των εθνικών και κοινωνικών επαναστάσεων.
Κτυπούμε τον ντόπιο συστημικό πολιτικό και τραπεζίτη που αντλεί τυραννική εξουσία από την Ευρωπαϊκή ένωση . 
Κάτω η ντόπια ολιγαρχία .
Κάτω η Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Λουκάς Σταύρου 
πρόεδρος ΕΔΗΚ