Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Προβληματισμοί για την κυπριακή ΑΟΖ


Ενώ η εφημερίδα“Φιλελεύθερος” κάνει λόγο για βέβαιη εύρεση πετρελαίου στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, ο υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης εμφανίζεται πιο συγκρατημένος αναφερόμενος σε καλές προοπτικές για ύπαρξη πετρελαίου που θα φανερωθούν με την ολοκλήρωση της έρευνας κατά τον Απρίλιο του 2014.
Στο δημοσίευμα του Φιλελεύθερου εμφανίζεται επίσης η εταιρεία ΝΟΒLE να σχεδιάζει διέλευση φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας ή υγροποίηση του στο Ισραήλ και την Αίγυπτο.
Ποιος κάνει κουμάντο στην κυπριακή ΑΟΖ ακόμα δεν καταλάβαμε.

Το βέβαιο είναι ότι η Κύπρος , όντας ανοχύρωτη και αποκομμένη από την εθνική πανελλήνια άμυνα , άγεται και φέρεται από ξένες δυνάμεις , από Αμερικανούς , από εγγλέζους , από Ισραηλινούς , από Τούρκους .
Η θέση του Ε.ΔΗ.Κ. είναι πως δίχως την παρουσία του ελληνικού στρατού στη Κύπρο στα πλαίσια της στρατιωτικής ένωσης με την Ελλάδα , ο πλούτος της κυπριακής ΑΟΖ θα διαμοιραστεί στους τούρκους , τους Ισραηλινούς , στη τρόικα και στη ντόπια ληστρική ολιγαρχία .
Χωρίς εθνική άμυνα και στρατηγική απελευθέρωσης αλλά και λαϊκής ανασύνταξης της οικονομίας και του κράτους , ο πλούτος της κυπριακής ΑΟΖ θα πέσει απάνω στη πατρίδα σαν μια κατάρα βγαλμένη από τα έγκατα της θάλασσας που θα την μεταμορφώσει σταδιακά σε τουρκική επαρχία με ισχυρή αγγλο-ισραηλινή παρουσία .
Αυτό το τέλος θα έχει η Κύπρος υπό την εξουσία του προδοτικού οικονομικο-πολιτικού , εκκλησιαστικο-ιδιωτικού Ζυριχικού κατεστημένου .
Αυτή είναι η κεντρική ροπή των Ρωμιών ολιγαρχών της Κύπρου με την οποία εμείς οι Έλληνες διαφωνούμε κηρύσσοντας την προδοτική και καταστροφική για την ελληνική μας πατρίδα Κύπρο.
Να σημειωθεί ότι εμείς οι Έλληνες δεν ανήκουμε στη λεγόμενη “ελληνοκυπριακή” κοινότητα όπως αυτή ορίσθηκε από το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης ως κοινότητος ελληνόφωνων χριστιανών.
Είμαστε Έλληνες στο αίμα και στη συνείδηση και διεκδικούμε την γη των πατέρων μας Ελλήνων , την διάσπαρτη με τα ιερά των αθανάτων θεών μας.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Ε.ΔΗ.Κ.