Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ- ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ


Ο πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Χριστόφιας στο σημερινό διάγγελμα του απέφυγε να θίξει την πολιτική διάσταση της καταστροφικής και δολοφονικής εκρήξεως στη ναυτική βάση Βασιλικού ως και να αναλάβει οιανδήποτε πολιτική ευθύνη.
Διαβεβαίωσε όμως ότι θα διεξαχθεί έρευνα ώστε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και να αναληφθούν οι όποιες ευθύνες.
Κάλεσε το λαό να αντιμετωπίσει τα πράγματα με ψυχραιμία εν όψει μάλιστα της εντατικοποίησης των συνομιλιών για το κυπριακό και της ανάληψης της προεδρίας το δεύτερο εξάμηνο του 2012.
Τόνισε επίσης τον κίνδυνο που διέτρεξε η δημοκρατία και οι θεσμοί από την επίθεση που δέχθηκε το προεδρικό από αγανακτισμένους πολίτες κατά την προψεσινή διαδήλωση έξω από το προεδρικό. Συνέδεσε μάλιστα την εν λόγω επίθεση με το πραξικόπημα του 1974 και την δράση της ΕΟΚΑ Β.
Με λίγα λόγια ο πρόεδρος είπε πως δεν είναι καιρός τώρα να ψάχνουμε για πολιτικές ευθύνες , όταν υπάρχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις για το κλείσιμο του κυπριακού .
Η υπευθυνότητα από τον ίδιο και την κυβέρνηση του είναι δεδομένη και δεν επιτρέπεται να αμφισβητείται διότι η αμφισβήτηση αυτή παραπέμπει στην ΕΟΚΑ Β και γενικά στην άρνηση της δημοκρατίας.
Η διακυβέρνηση Χριστόφια συνεχίζεται.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΕΔΗΚ