Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΛΟΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας κ. Χριστόφιας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ ( Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων) ανέφερε:
« Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαστε μάρτυρες μιας απαράδεκτης συμπεριφοράς, για την οποία τόσο εγώ προσωπικά όσο και η Κυβέρνηση μας αισθανόμαστε ιδιαίτερα έντονα. Αναφέρομαι στο φαινόμενο της απόλυσης με διάφορες αιτιάσεις Κυπρίων εργαζομένων και της πρόσληψης στη θέση τους κυρίως κοινοτικών εργαζομένων με πολύ χαμηλότερους μισθούς και ωφελήματα»
Ως γνωστό , η βιομηχανία του τουρισμού συντηρείται και αναπτύσσεται με έξοδα του φορολογούμενου λαού , με πολλές μάλιστα παροχές και διευκολύνσεις προς τους ξενοδόχους.
Ως εκ τούτου η ελάχιστη υποχρέωση των ξενοδόχων θα ήταν να στηρίζουν τους Κύπριους εργαζόμενους.
Η υποχρέωση αυτή δεν εξασφαλίζεται με συστάσεις και ηθικές παραινέσεις αλλά με την ισχύ του νόμου.
Αυτό καλείστε να πράξετε κύριε Χριστόφια διότι οι ξενοδόχοι δεν σέβονται τίποτα. Θέτουν το δικό τους πλουτισμό υπεράνω όλων και ασεβούν προς το λαό που με τους φόρους του στηρίζει την τουριστική βιομηχανία εκ της οποίας αυτοί πρώτοι επωφελούνται .
Στα πλαίσια αυτά , η ιδιοτέλεια των ξενοδόχων δεν είναι μόνο ανήθικη αλλά και παράνομη, αν υποθέσουμε ότι η ενέργεια τους στρέφεται κατά του γενικού συμφέροντος που τους υποστασιοποιεί .
Τέλος , η παρατήρηση του κ. Χριστόφια δείχνει πως το κράτος δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων νομίμων πολιτών του. Αφήνει τους εργοδότες να αποφασίζουν αυτοί για το μέλλον των ντόπιων εργατών χρησιμοποιώντας τους μετανάστες νόμιμους ή παράνομους. Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα ανυπαρξίας μεταναστευτικής πολιτικής . Να μετατρέπουν τον ντόπιο εργάτη σε είλωτα ή άνεργο και τον εργοδότη σε όργανο διάλυσης της εθνικής οικονομίας.
Το συμπέρασμα είναι πως ο κ. Χριστόφιας έπραξε το προπαγανδιστικό του καθήκον στον κατά ξενοδόχων λόγο του και άκουσαν πάντες οι άνεργοι και εχορτάσθησαν .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΕΔΗΚ