Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ

Ο «εθνικισμός» που δεν αποδέχεται τη δημοκρατία είναι απλά το προσωπείο της ακροδεξιάς. Όσες φορές υπερίσχυσε στην Ελλάδα, με βίαιο τρόπο , υπηρέτησε τη συντηρητική άρχουσα τάξη , την ολιγαρχία του πλούτου , την εκκλησία και ενίοτε τα ξένα συμφέροντα.
Ο ακροδεξιός «εθνικισμός» θεωρεί τον λαό εκ προοιμίου εχθρό του έθνους. Έτσι την σωτηρία του έθνους αναλαμβάνουν οι «εκλεκτοί» και την επιβάλουν με το μαστίγιο.
Εμείς οι εθνικοδημοκράτες δεν θέλουμε ένα πολίτευμα αυτόκλητων «εκλεκτών» αλλά ένα πολίτευμα που να εδράζεται στη λαϊκή συναίνεση και θέληση και να εκφράζει την πραγματική πνευματική κατάσταση του λαού. Θέλουμε ένα πολίτευμα πραγματικής λαϊκής κυριαρχίας που να εκφράζεται μέσα από θεσμούς οι οποίοι να αποτρέπουν την συγκέντρωση εξουσίας και πλούτου σε λίγα χέρια, ως και την αυτονόμηση των αντιπροσώπων του λαού από την άμεση ενάσκηση της λαϊκής εξουσίας.
Ως εκ τούτου είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού ως και στην παρούσα μορφή κοινοβουλευτικής κομματοκρατούμενης εικονικής δημοκρατίας που αποτελεί το πολιτικό εργαλείο ξένων και ντόπιων φατριαστικών και ταξικών συμφερόντων.
Αγωνιζόμαστε για μια ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που η ουσία της είναι η αντιπροσώπευση στο νομοθετικό σώμα , των παραγωγικών ενώσεων και των τοπικών κοινωνιών μέσα από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και συνεχούς συμμετοχής του λαού στην εξουσία δια των συνελεύσεων του.
Αν δοθεί εξουσία στο λαό τότε ο ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ θα τεθεί μέσα από την λαϊκή θέληση ως πραγμάτωση της κοινωνικής δικαιοσύνης σε αρραγή σχέση με την εθνική κυριαρχία. Στα πλαίσια αυτού του αγώνα για λαϊκή και εθνική κυριαρχία θα αναδυθούν οι ζώσες αξίες του έθνους που θα απωθήσουν τις εθνομηδενιστικές τάσεις που καλλιεργούνται από την σημερινή κομματοκρατία και τα ξενόφερτα ιδεολογήματα της.
Θα ξαναβρούμε την εθνική μας ορμή μέσα από τον αγώνα κατά της ξενοκρατίας , της ολιγαρχίας του πλούτου , της κομματοκρατίας, της πνευματικής στασιμότητας, της φαυλοκρατίας , της διαφθοράς . Σε αυτό τον αγώνα ο ρόλος του πραγματικού εθνικισμού είναι να προκαλέσει τη λαϊκή αφύπνιση και να δείξει στο λαό το δρόμο που οδηγεί στον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟ . Με αγώνα πολύμορφο , οργανωτικό , συγκρουσιακό , ιδεολογικό , πολιτικό , συνδικαλιστικό , μέσα στους χώρους εργασίας , στα σχολεία , στις τοπικές κοινωνίες .
Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ