Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ


Το μήνυμα που στάλθηκε διεθνώς από την επίσκεψη του γ.γ. του ΟΗΕ είναι πως στη Κύπρο , δίπλα στο νόμιμο κράτος της Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας υπάρχει και μια άλλη οντότητα που εμφανίζεται επίσημα με προεδρικά μέγαρα , με δική της σημαία , με δικά της μέσα ενημέρωσης και με δυνατότητα άσκησης περιορισμού της δημοσιογραφικής ελευθερίας ως παραγόμενο μιας εδαφικής κυριαρχίας .
Στη δήλωση επίσης του κ. Μπαν Κι-Μουν μεταφέρθηκε η ευθύνη της λύσης στις «δύο κοινότητες» χωρίς να γίνει λόγος για την τουρκική εισβολή , την κατοχή , τον εποικισμό , τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι τούρκοι εισβολείς σε συνεργασία με τους τουρκοκύπριους . Αγνόησε πλήρως τα ίδια τα ψηφίσματα του οργανισμού που ίδιος αντιπροσωπεύει, και δέχθηκε να παίξει το ρόλο του υπονομευτή του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού κοινοτικού Δικαίου.
Η όλη θεατρική παράσταση στήθηκε εν γνώσει του προέδρου της δημοκρατίας κ. Χριστόφια . Γιατί αν υποθέσουμε ότι η επίσκεψη του κ. Μπαν στο λεγόμενο προεδρικό μέγαρο στα κατεχόμενα έγινε κατά παρέκκλιση του προγράμματος θα υπήρχε και από της πλευράς του προέδρου της δημοκρατίας η επιβεβλημένη έντονη αντίδραση . Πράγμα που δεν έγινε .
Το μήνυμα της επίσκεψης του γ.γ. του ΟΗΕ είναι ξεκάθαρο . Πρόκειται περί μιας ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ , με τη δική μας συμμετοχή και συγκατάθεση .
‘Όλα δείχνουν πως αρχίζει να εφαρμόζεται το ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ δημιουργίας νέων τετελεσμένων γεγονότων που θα βιάσουν εν καιρώ τη θέληση του κυπριακού ελληνισμού για αποδοχή μιας εκ των πραγμάτων επιβληθείσας λύσης .
Φοβούνται ότι το σχέδιο που ετοιμάζουν μπορεί να τύχει απόρριψης από τον κυπριακό ελληνισμό , για αυτό έθεσαν ήδη σε εφαρμογή το άλλο σχέδιο που παρακάμπτει το εμπόδιο του δημοψηφίσματος .
Δεν αποκλείεται σε κάποια στιγμή , που θα επιλέξουν οι κρατούσες και κατοχικές δυνάμεις , να γίνει μια πανηγυρική επιστροφή της νεκρής πόλης της Αμμοχώστου ή μια εκατέρωθεν μετατόπιση των στρατευμάτων από την γραμμή που επέβαλε η κατοχή στη πατρίδα μας . Ίσως συμβούν και πολλά άλλα τέτοια γεγονότα με ανταλλάγματα προς το κατοχικό καθεστώς .
Σημασία έχει ότι υπάρχει μια μυστική συνεννόηση σε όσα επιτελούνται. Η διαπίστωση αυτή επιτάσσει να βρίσκονται όλες οι λαϊκές εθνικές δυνάμεις σε ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ και ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ . Η πολιτική οργάνωση των δυνάμεων πρέπει επίσης να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση .
Όλες οι πατριωτικές απελευθερωτικές δυνάμεις ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΝ σε ένα ενιαίο πολιτικό λόγο . Από χίλιες πολεμίστρες να κτυπήσουμε το οχυρό της υποχώρησης και της συνδιαλλαγής με αιτήματα που θα περιστρέφονται γύρω από τους ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΞΟΝΕΣ των διεκδικήσεων μας :
  1. Να σταματήσουν οι συνομιλίες
  2. Να κλείσουν τα οδοφράγματα
  3. Να αρχίσει οικονομικός , νομικός και διπλωματικός πόλεμος κατά του παράνομου κατοχικού μορφώματος .
  4. Να αναβαθμιστεί ο στρατός μας σε ενιαίο στρατό Ελλάδος – Κύπρου προς ενίσχυση του αγώνα και υπεράσπιση της Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ