Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΔΡΑΣΗ

Η εξέλιξη του εθνικού προβλήματος της Κύπρου δείχνει ξεκάθαρα πως υπάρχουν δυο εκ διαμέτρου αντίθετα ρεύματα , δύο ιδεολογικο-πολιτικές γραμμές που κονταροκτυπιούνται αναμεταξύ τους για την επικράτηση της μίας ή της άλλης .

Η πρώτη γραμμή είναι η εθνική λαϊκή γραμμή που εκπορεύεται μέσα από το πνεύμα και τη θέληση του ελληνισμού της Κύπρου για ελευθερία και ένωση με την Ελλάδα .

Η άλλη γραμμή εκφράζει την αντίθεση και την άρνηση της θέλησης του κυπριακού ελληνισμού .Αυτή είναι η γραμμή της υποχώρησης και του ενδοτισμού . Αυτή η γραμμή , αυτή η αντίληψη όπλισε τα χέρια των προδοτών ενάντια στον αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59 , υπαγόρευσε την μυστική συνεργασία με τους άγγλους κατακτητές που οδήγησε στην αποδοχή του συντάγματος της Ζυρίχης . Έκτοτε οι επίορκοι και οι ρίψασπεις ανεβαίνουν με την βοήθεια των άγγλων δυναστών στην εξουσία .Γύρω από αυτούς συγκεντρώνονται διάφορα οικονομικά συμφέροντα που τσιμεντώνουν την εξουσία των ενδοτικών . Είναι τα συμφέροντα των τραπεζών και των μονοπωλίων που δημιουργούν μια μεγαλοαστική τάξη της οποίας τα συμφέροντα συνδέονται με την ανθελληνική και ανθενωτική μανία των κρατούντων .Η κλειστή οικονομία της Κύπρου τους εξασφαλίζει τον απρόσκοπτο πλουτισμό . Πολιτική εξουσία , τράπεζες και μονοπώλια συναδελφώνονται και συνεργάζονται εις βάρος του εθνικού πόθου των ελλήνων της Κύπρου .Όπισθεν αυτών ευρίσκονται άγρυπνοι εντολοδότες οι άγγλοι αποικιοκράτες , ο σιωνισμός και το διεθνές χρηματοπιστωτικό υπερκράτος. Όλοι μαζί αποτελούν μια εγκληματική συμμορία που οι σκοποί της προάγονται και προωθούνται μόνο με τη καθυπόταξη της ελληνικής ψυχής και την μετατροπή των ελλήνων της Κύπρου σε σκυφτούς , άβουλους και ελεεινούς σκλάβους . Με την υπογραφή της Ζυρίχης η ανθελληνική συμμορία έθεσε σε εφαρμογή ένα μυστικό σχέδιο στο οποίο όλοι υποκλίνονται και εφαρμόζουν επιστρατεύοντας τον δόλο , την εξαπάτηση της κοινής γνώμης , το έγκλημα και τη βία σε κάθε της μορφή .Ένα σχέδιο που σε γενικές γραμμές προνοεί πως η Κύπρος πρέπει να αφελληνιστεί μέσα από τη συγκυβέρνηση με τους τούρκους και την εξασφάλιση ελέγχου από τους άγγλους και τους σιωνιστές πάτρωνες τους . Η εφαρμογή αυτού του σχεδίου πέρασε μέσα από διάφορες φάσεις για να κορυφωθεί στο αίσχος του ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ που η κυβέρνηση Χριστόφια ανέλαβε να διεκπεραιώσει .Τα ίχνη αυτού του σχεδίου της υποταγής τα βρίσκουμε λίγο μετά τη Ζυρίχη στο καθεστώς της πράσινης γραμμής , στην εκδίωξη της ελληνικής μεραρχίας , στον εξοπλισμό των τουρκικών θυλάκων υπό την εποπτεία της ΤΟΥΡ.ΔΥ.Κ , στην τουρκική εισβολή , στην ανταλλαγή των πληθυσμών , στη παράδοση χάρτου το 1977 από τον Μακάριο ( Μιχαήλ Μούσκο ) και την αποδοχή της διζωνικής , στην υιοθέτηση της φιλοσοφίας ενός συνεταιριστικού κρατικού μορφώματος τύπου Ανάν , και τέλος στην εσχάτη προδοσία του αφοπλισμού των ελλήνων της Κύπρου στα πλαίσια της τελικής λύσης .

Σε αντίθεση αυτού του συνασπισμού συμφερόντων και ανθελληνικής υποχώρησης ορθώνεται η εθνική γραμμή του αγώνα για ελευθερία και ελληνικότητα , η γραμμή της πίστης στον ελληνισμό και της διεκδίκησης των δικαίων του . Μια γραμμή που πολεμιέται λυσσαλέα από τους ενδοτικούς και το ρυπαρό σινάφι τους .

Η εθνική γραμμή γράφει την ιστορία αυτού του τόπου με το αίμα της και η γραμμή της υποχώρησης γράφει την αντι-ιστορία με το μελάνι της προδοσίας .Μεταξύ τους υπάρχει μια συνεχής σύγκρουση με επικρατούσες τις δυνάμεις της υποταγής . Μια σύγκρουση που δεν θα σταματήσει ποτέ αν οι εθνικές δυνάμεις δεν πάρουν στα χέρια τους την εξουσία , αν δεν απωθήσουν από το προσκήνιο της πολιτικής ζωής τη συμμορία των προδοτών και χαράξουν επιτέλους από κοινού με την Ελλάδα τη πολιτική της απελευθέρωσης . Αυτός είναι ο κεντρικός λόγος ύπαρξης του ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. Στον αγώνα αυτό της πολιτικής εκπροσώπησης της εθνικής γραμμής δεν θα υποχωρήσουμε αλλά αποφασισμένοι για τις πιο σκληρές συγκρούσεις με εχθρούς και «φίλους» θα επιμείνουμε μέχρι τη κατίσχυση της θέλησης μας και τη τελική νίκη .

Ο εθνικισμός μας είναι ριζωμένος στην ιστορία του κυπριακού ελληνισμού . Το κόμμα μας αποτελεί την απόλυτη έκφραση των ελλήνων εθνικιστών της Κύπρου και δεν θα επιτρέψουμε έξωθεν ποδηγέτηση ούτε ξενόφερτες νοοτροπίες .Μέσα από εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες θα δώσουμε φωνή στους έλληνες κύπριους αγωνιστές . Αυτοί και μόνο αυτοί δικαιούνται να αποφασίζουν και να κατευθύνουν τον αγώνα τους μέσα από το προεδρευόμενο τομεαρχικό συμβούλιο του κόμματος .

Δηλώνουμε απερίφραστα από τούτο το βήμα πως είμαστε οι συνεχιστές των αγώνων της θρυλικής ΕΟΚΑ 1955-59 και του αντιζυριχικού αγώνα που αρχίζει αμέσως μετά την υπογραφή των επάρατων συμφωνιών και κορυφώνεται στην ένοπλη εξέγερση στην ένοπλη αντίσταση της ΕΟΚΑ Β .

Είμαστε η φωνή και η πυρφόρος θέληση της δεδιωγμένης εθνικής ενωτικής παράταξης . Ο πόλεμος εναντίον μας δεν έκαμψε το φρόνημα μας . Τουναντίον ατσάλωσε την ψυχή μας , χαλύβδωσε το πνεύμα μας για να είμαστε σήμερα εδώ , κατέναντι όσων εκφράζουν την γραμμή του ενδοτισμού , αποφασισμένοι να πολεμήσουμε για μια ΚΥΠΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ .