Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Ο ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ

Το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ είναι ένας πολιτικός σχηματισμός στις τάξεις του οποίου βρίσκονται και εντάσσονται καθημερινά Έλληνες της Κύπρου. Οι σκοποί του κόμματος είναι κατεξοχήν πολιτικοί .Πρωταρχικός σκοπός είναι η απελευθέρωση της Κύπρου από τους κατοχικούς στρατούς των τούρκων και των άγγλων . Η πραγμάτωση αυτού του σκοπού περνά μέσα από διάφορα στάδια .

Πρώτα από την κατανόηση και ρεαλιστική περιγραφή του κυπριακού προβλήματος και ακολούθως μέσα από τη χάραξη της ορθής στρατηγικής που υπαγορεύεται από την πολιτική του δέοντος αντί της υποχώρησης και του εφικτού .

Το ουσιώδες στη πολιτική είναι να βλέπει κανείς τα πράγματα όπως είναι και να τα ονοματίζει .Στη περίπτωση του κυπριακού εμείς οι εθνικιστές λέμε ξεκάθαρα . Καρδία του προβλήματος είναι το Ζυριχικό σύνταγμα . Μας το επέβαλαν οι άγγλοι χωρίς ποτέ να τεθεί υπό την έγκριση του κυπριακού λαού . Η αναγόρευση της τουρκοκυπριακής μειονότητος σε κοινότητα με υπέρμετρα δικαιώματα μαζί με το δικαίωμα παρέμβασης της Τουρκίας στα εσωτερικά του νεοσύστατου κυπριακού κράτους , επεβλήθησαν από τους άγγλους προκειμένου να παρατείνουν με άλλα μέσα την αποικιοκρατική κατάσταση στο νησί .Πάνω στο σύνταγμα της Ζυρίχης πάτησε ο τουρκικός στρατός και εισέβαλε στη Κύπρο .Το έκτρωμα της Ζυρίχης αποτελεί παραβίαση κάθε αρχής δημοκρατίας και δικαίου .Το απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας αναγορεύοντας ως θανάσιμους εχθρούς μας όλους όσους το υποστηρίζουν .Απορρίπτουμε επίσης όλες τις συμφωνίες που ακολούθησαν , όπως τις συμφωνίες κορυφής αλλά και τις εν εξελίξει συνομιλίες που θα κορυφωθούν στο λεγόμενο ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ ανάμεσα στους προσκυνημένους και τους κατακτητές .

Άγγλοι , τούρκοι και προσκυνημένοι στέκονται απέναντι στο εθνικό συμφέρον και στη εθνική υπερηφάνεια μας .Οφείλουμε να τους πολεμήσουμε με το ίδιο μίσος , με την ίδια σκληρότητα , με τον ίδιο φανατισμό .

Άλλοι λόγοι ύπαρξης του κόμματος μας είναι η υπεράσπιση μιας Ευρώπης των εθνών ενάντια στην Ευρώπη των τραπεζών και των εμπόρων . Ο αγώνας επίσης υπέρ των παραγωγικών δυνάμεων ενάντια στην αυθαιρεσία των τραπεζών αποτελεί για μας την προϋπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής λαϊκής οικονομίας .

Κοντά σε αυτούς τους τρείς λόγους που υπαγορεύουν τη δράση του κόμματος μας για απελευθέρωση της γης μας από τους κατακτητές , για μια Ευρώπη των εθνών φυλετικώς και πολιτισμικώς ενιαία και για ένα λαϊκό κράτος δικαίου , ορθώνεται και το θεμελιώδες αίτημα του ελληνικού εθνικισμού για ένα άνθρωπο ελεύθερα σκεπτόμενο και πολίτη , συμμέτοχο του κοινού αγώνος του έθνους , αίτημα που απαιτεί την ριζική αναθεώρηση της παιδείας και τη συντριβή των κοινωνικών και πολιτικών φραγμών που επιβάλλουν την αναξιοκρατία και διαιωνίζουν τη σήψη και τη παρακμή .

Επίθεση ενάντια στο σύνολο του πολιτικού , οικονομικού , κοινωνικού και πνευματικού εξουσιασμού και σκοταδισμού . Ο εθνικισμός μας είναι η επαναστατική ανατρεπτική δύναμη .Όλοι οι άλλοι βρίσκονται απέναντι μας ,Αυτοί που παρίσταναν κάποτε τους επαναστάτες , στιλβώνουν σήμερα τα σκήπτρα της διεφθαρμένης εξουσίας .Ανάμεσα στις δυνάμεις της διαφθοράς και του εξουσιασμού συγκαταλέγεται και ο χριστιανικός κλήρος όλων των δογμάτων και αποχρώσεων .Πρόκειται για πελώριους οικονομικούς μηχανισμούς που συμμετέχουν στη καταλήστευση του λαού . Η θρησκεία δεν συνάδει με την οικονομική και πολιτική επισκίαση της κοινωνίας . Το κράτος πρέπει να είναι η κατεξοχήν πολιτική δύναμη και οργάνωση του λαού ενώπιον του οποίου κάθε άλλη δύναμη οφείλει να υποκλίνεται .Κανένας δεν μπορεί να είναι υπεράνω του κράτους και της κοσμικής λαϊκής θέλησης . Κανένας δεν μπορεί να προσδιορίζει το ιστορικό πεπρωμένο του λαού εκτός από την ανεξάρτητη και αυτόνομη πολιτική του συνείδηση .Η παρέμβαση της θρησκείας στη πολιτική είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα . Όπως και η παρέμβαση της πολιτικής στη θρησκεία και στα δόγματα της .

Ο αγώνας του εθνικισμού δεν είναι αγώνας υπέρ ή κατά οιουδήποτε θρησκεύματος . Στις τάξεις μας καλούνται όλοι ανεξαιρέτως οι έλληνες είτε ορθόδοξοι είτε καθολικοί είτε οποιουδήποτε άλλου δόγματος , είτε άθρησκοι , είτε άθεοι , είτε σκεπτικιστές . Καλούνται όσοι πιστεύουν πως η ελληνικότητα μας είναι το αίμα μας , η φυλετικότητα μας και ο ελληνικός τρόπος ζωής που στο πολιτικό πεδίο υπαγορεύει τον αγώνα για μια πατρίδα ελεύθερη και ένα έθνος ρωμαλέο και ηγεμονικό .

Στο συγκεκριμένο χώρο της Κύπρου πρέπει να τονίσουμε επίσης πως ο αγώνας μας είναι εθνικός και κοινωνικός και όχι θρησκευτικός. Εχθροί μας είναι οι άγγλοι και οι τούρκοι που πατούν τη πατρίδα μας και όχι μα όχι οι μουσουλμάνοι .

Ο εθνικισμός αρχιεπίσκοπε Χρυσόστομε δεν θα ακολουθήσει τα περίεργα σχέδια σας Δεν θα γυρίσουμε πίσω σε θρησκευτικές αντιπαραθέσεις και θρησκευτικούς πολέμους . Η πρόσφατη δήλωση σας κ. Χρυσόστομε ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο εκκλησιών , καθολικής και ορθοδόξου , αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των μουσουλμάνων , μας βρίσκει αντίθετους πέρα για πέρα .Εμείς οι εθνικιστές δεν θα σας ακολουθήσουμε στο καταστροφικό πισωγύρισμα της ιστορίας που επιχειρούν τα ιερατεία σας . Θα εργαστούμε ώστε να έρθει εκείνη η μέρα που δεν θα διαφεντεύετε αυτό το τόπο . Αρκετά δεινά προξένησε ο εθναρχικός σας ρόλος . Ηχούν ακόμα στις ζωές μας οι καμπάνες του καλωσορίσματος του αίσχους της Ζυρίχης .Άλλες καμπάνες τέτοιες δεν θέλουμε να συνοδεύσουν τη μοίρα του λαού μας . Η παρέμβαση σας στη πολιτική υπήρξε ολέθρια , για αυτό σας καλούμε να περιορισθείτε στα θρησκευτικά σας καθήκοντα και μόνο .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ( ΕΔΗΚ )

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ .