Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ

Συνέλληνα,
Σκέψου τι έχασε η παράταξη μας , η μεγάλη εθνική , ενωτική παράταξη κατά την διάρκεια των αγώνων της από το γεγονός της ανυπαρξίας αυτόνομης και αυτοφυούς πολιτικής οργάνωσης . Ενώ αυτή η παράταξη πολεμούσε για την ελευθερία αυτού του τόπου και πότιζε τη γη με το αίμα της , κάποιοι άλλοι δρούσαν ανεξέλεγκτοι στο πολιτικό πεδίο , σχεδίαζαν ανεξέλεγκτοι , υπέγραφαν , παραχωρούσαν , ξεπουλούσαν τα πάντα. Το μελάνι της προδοσίας υπερίσχυε του αίματος των ηρώων .Και όταν τολμούσαμε να αντιδράσουμε γνωρίζαμε διωγμούς , στερήσεις , βασανισμούς , δολοφονίες . Έτσι οι σιχαμεροί γραικύλοι μετέτρεψαν την εξουσία σε θηλείά που στραγγαλίζει τον ελληνισμό μας .Τα αίσχη τους αμέτρητα , η πορεία που ακολούθησαν καταστροφική , το μέλλον που διανοίγουν με τις ανόσιες επιλογές τους , δυσοίωνο και σκοτεινό .
Το ζήτημα είναι εάν εμείς έχουμε κατανοήσει τι σημαίνει εθνική πολιτική οργάνωση , εάν έχουμε συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα της ύπαρξης της , εάν έχουμε καταλάβει πως κανένας ένοπλος απελευθερωτικός αγώνας δεν κατέληξε στο σκοπό του χωρίς δική του ελεγχόμενη πολιτική οργάνωση , χωρίς δικό του αυτόφωτο πολιτικό σχεδιασμό . Το αντίθετο δεν υπηρετεί την πατρίδα αλλά τα παρεισφρίοντα αντεθνικά , άνομα και ιδιοτελή συμφέροντα .Σε τελική ανάλυση η διαχείριση του ενωτικού αγώνος υπήρχε ελλιπής και ανεπαρκής .Τα εχέγγυα της επιτυχίας είναι περισσότερα όταν αρχίζεις ένα ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα ελέγχοντας την πολιτική πτέρυγα του .
Απευθύνομαι σε όσους γνωρίζουν πως η ελευθερία της Κύπρου θα απαιτήσει σκληρούς και ανυποχώρητους αγώνες σε όλα τα πεδία .Και στο πολεμικό και στο πολιτικό πεδίο .Τα λάθη του παρελθόντος ας μας διδάξουν για να αποφύγουμε νέες οδυνηρές περιπέτειες . Επειδή γνωρίζουμε πως αργά ή γρήγορα η επιλογή του απελευθερωτικού αγώνα θα είναι η μόνη ορθή και εθνοπρεπής επιλογή , επείγει να θέσουμε τούτη την ώρα τις βάσεις του πολιτικού αγώνα . Εάν ελέγξουμε τον πολιτικό σχεδιασμό του εθνικού ζητήματος , με μαθηματική ακρίβεια θα ελέγξουμε και τον πολεμικό σχεδιασμό του . Θα επιβάλουμε μέσα από τον πολιτικό αγώνα την επιλογή του ένοπλου αγώνα κατά των κατακτητών . Για να φτάσουμε ως εκεί , έχουμε πολύ δρόμο .Έχουμε να ακυρώσουμε την πολιτική του ενδοτισμού μαζί με όλες τις δυνάμεις που την στηρίζουν και την υποθάλπουν .Έχουμε το δύσκολο έργο της αφύπνισης του λαού και της ενεργοποίησης της νεολαίας .Επιπρόσθετα πρέπει να σφυρηλατήσουμε ανάμεσα μας πνεύμα ενότητας και μαχητικότητας . Να πείσουμε επίσης πως ο εθνικισμός δεν είναι υπόθεση του περιθωρίου , δεν ολοκληρώνεται μέσα από μικρές ομαδούλες που αναλώνονται σε φιλολογικά μνημόσυνα και αυτάρεσκα συνθήματα. Ο εθνικισμός είναι το κοσμοθεωρητικό όραμα του έθνους που πραγματώνεται μόνο δια της πολιτικής .
Ε.ΔΗ.Κ.