Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Λουκάς Σταύρου : Για την φασιστική ανασυγκρότηση της κοινωνίας


Μεταρρυθμίσεις προς ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο με οριζόντια την επιτελική εποπτεία εξαγγέλλει η κυβέρνηση Αναστασιάδη .
Το συμπέρασμα που βγαίνει από την “βαθυστόχαστη”καπιταλιστική ανάλυσητης οικονομικό-διοικητικής πραγματικότητος είναι πως το σύστημα θα βάλει από την ανάποδη τα ίδια γυαλιστερά ενδύματα και θα βγει στη πασαρέλα.
Θα εξακολουθήσει δηλαδή να διατηρεί τις συμβιωτικές σχέσεις κράτους και τραπεζιτών , κράτους και εκκλησίας , κράτους και ολιγαρχίας , κράτους και υπέρογκου δημοσιοϋπαλληλικού τομέα και από την άλλη να ξεζουμίζει τον λαό και να ασκεί δήθεν εποπτική διοίκηση.
Αυτό το σύστημα της στήριξης της ολιγαρχίας και του κρατισμού – δημοσιοϋπαλληλισμού δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα εκτός από πλούτο στους λίγους ρασοφόρους και γραβατοφόρους τσιφλικάδες και υπανάπτυξη και φτώχεια στα λαϊκά στρώματα.

Εμείς οι οπαδοί της τρίτης ιδεολογίας ( φασισμού – εθνικοσοσιαλισμού – εθνικοκοινωνισμού ) θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ανάπτυξη ούτε δίκαιη πολιτεία μέσα από τις συμβιωτικές σχέσεις του κράτους με την ολιγαρχία και εν γένει μέσα από τις σοσιαλκαπιταλιστικές μαγγανείες που συνθέτουν την ληστρική ταξική καταλήστευση του λαού με τον κρατισμό.
Ισχυρή οικονομία για εμάς τους φασίστες, μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από την ανεμπόδιστη σχέση του κράτους με την λαϊκή παραγωγική βούληση και ιδιοφυΐα.
Το κράτος ως η έκφραση της λαϊκής βούλησης που αναδύεται μέσα από τις παραγωγικές δέσμες , δηλαδή τις παραγωγικές ενώσεις και τις τοπικές κοινότητες , παρέχει εκείνο το νομικό πλαίσιο και την χρηματική ενίσχυση - μέσα από μια κρατική τράπεζα- της παραγωγικής δύναμης του λαού , μιας δύναμης που αυξάνεται στο μέγιστο βαθμό δια της υψηλής παιδείας που δεν καλουπώνει τους πολίτες σε δόγματα αλλά τους μαθαίνει να σκέφτονται και να δημιουργούν.
Στα πειράματα του σοσιαλκαπιταλισμού, δηλαδή της σύζευξης κρατισμού και ολιγαρχικής βίας αντιτάσσουμε την φασιστική ανασυγκρότηση της κοινωνίας.
Κράτος λαϊκό που θα ενισχύει με κάθε τρόπο την παραγωγική δύναμη του λαού και θα τσακίζει κάθε μορφή συσσώρευσης εξουσίας και πλούτου στους λίγους.

Λουκάς Σταύρου

πρόεδρος ΕΔΗΚ