Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Εθνικιστική αριστερά : Απορρίπτουμε την τουρκοπροσκυνημένη πρόταση Αναστασιάδη


Συμμετοχή της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο τραπέζι των συνομιλιών ζητά ο Αναστασιάδης  ,  αφού πρώτα τεθούν κάποιες προϋποθέσεις που να οδηγούν στη λύση .
Οι προϋποθέσεις αυτές περιλαμβάνουν όπως είναι γνωστό τη πρόταση του ανοίγματος της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με ανταλλάγματα αναβάθμισης του κατοχικού μορφώματος. 



Με αυτό ως προϋπόθεση εκείνο που μένει να συζητηθεί στο τραπέζι των συνομιλιών είναι ένα σύνολο προτάσεων που δεν θα απέχει από το σχέδιο Ανάν αλλά μάλλον θα είναι χειρότερο του και θα οδηγεί σε μια λύση συνομοσπονδίας .
Αυτή είναι η γραμμή Αναστασιάδη που κρύβεται κάτω από πατριδοκάπηλους ρητορισμούς σε μνημόσυνα ηρώων και όποιος δεν το καταλαβαίνει ή είναι ηλίθιος ή αργυρώνητο στρατιωτάκι του κόμματος ή του συστήματος.
Για την εθνικιστική αριστερά που εκφράζει το Ε.ΔΗ.Κ. , δεν υπάρχει προοπτική λύσης εάν προϋπόθεση αυτής δεν είναι η ενίσχυση της άμυνας μας μέσα από την στρατιωτική ένωση με την Ελλάδα και τις αμυντικές  σχέσεις με την Ρωσία.
Όταν οι νέοι  S-300 θα είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την τουρκική αεροπορία και η ελληνική ξιφολόγχη έτοιμη να καρφωθεί στα στήθια των κατακτητών , τότε μπορούμε να συζητήσουμε με τους «τουρκοκύπριους» και όχι με αντιπροσώπους του κατοχικού μορφώματος ,  πάνω στη βάση της αυτοδιάθεσης και του νέου συντάγματος που θα εισάγει την αρχή του πολίτη και της ισοπολιτείας χωρίς κοινοτικούς διαχωρισμούς και ποσοστοτικές συμμετοχές στη εξουσία και τη διοίκηση.  
Αν οι τουρκοκύπριοι δεν δεχθούν την αρχή της αυτοδιάθεσης και επιμένουν να συνεργάζονται με τους κατακτητές τότε ο μόνος δρόμος που οδηγεί  στη Κερύνεια  είναι ο δρόμος της ένοπλης σύγκρουσης.
Η γραμμή Αναστασιάδη είναι η έκφραση μιας ραγιαδίστικης και τουρκοπροσκυνημένης υποχώρησης που έρχεται σε άμεση αντίθεση με την ελληνικότητα αυτής της γης και με το όραμα εκείνων που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία και την αυτοδιάθεση – Ένωση με την Ελλάδα.
Στη μνήμη των τεσσάρων ηρώων του Αχυρώνα που σαν σήμερα 2 του Σεμπτέμβρη του 1958 έπεσαν για την ελευθερία και την ένωση , απορρίπτουμε ως μειοδοτική την πρόταση Αναστασιάδη και συνεχίζουμε τον αγώνα των παμμέγιστων ηρώων της ΕΟΚΑ .
Ούτε μια φούχτα χώμα στους κατακτητές.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ