Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Πηγή δυστυχίας κατέστησε το φυσικό αέριο η ληστρική τραπεζοκρατία

Ο πρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ Χαράλαμπος Έλληνας σε άρθρο του για το φυσικό αέριο της Κύπρου θέτει πολύ ορθά το ζήτημα στο γεωπολιτικό πλαίσιο του ανταγωνισμού και επισημαίνει την άμεση ανάγκη δημιουργίας του τερματικού , αποκλείοντας την μεταφορά του αερίου δια αγωγών ως παντελώς ασύμφορη.
Ο χρόνος δημιουργίας του τερματικού που θα επιτρέψει την ταχύτερη είσοδο στις αγορές αλλά και το κόστος εξόρυξης και υγροποίησης θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανταγωνιστικότητα του προϊόντος με λογικό ενδεχόμενο να καταστεί ασύμφορο.
Ο υπολογισμός του κόστους δεν είναι βέβαια μια απλή υπόθεση. Διότι στο κόστος θα προστεθούν όχι μόνο τα έξοδα δημιουργίας και συντήρησης του τερματικού αλλά και έξοδα ασφάλειας της όλης επένδυσης την οποία ανάλαβαν ήδη αμερικάνικες και ισραηλινές εταιρείες.
Συνεπώς η ρύθμιση του κόστους εξαρτάται αποκλειστικά σχεδόν από τους ξένους επενδυτές .
Που σημαίνει πως αυτοί θα επεξεργαστούν το φυσικό μας αέριο και αυτοί θα εισπράξουν τα κέρδη και αν προκύψουν κάποια κέρδη για την Κύπρο θα τα απορροφήσουν οι τραπεζίτες και εν γένει η ληστρική και τυραννική ολιγαρχία που θα τελεί στο εξής υπό την προστασία της παρουσίας εν Κύπρω των υπηρεσιών ασφαλείας του Ισραήλ.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να ασκηθούν αφόρητες πιέσεις στο λαό μας ώστε να δεχθεί ταυτόχρονα μια λύση τουρκο-κυπρο-συνεταιριστικού μορφώματος με το όνειρο ενός μελλοντικού πλουτισμού του λαού που θα προκύψει από τη λύση και που θα επιτρέψει στους κύπριους να τρώνε με χρυσά κουτάλια και στους σκύλους τους να διαιτόνται με λουκάνικα.
Με λίγα λόγια η υπόθεση του φυσικού αερίου χάθηκε από το γεγονός ότι η κοινωνική οικονομία που θα μπορούσε να κατευθυνθεί στην εκμετάλλευση της ΑΟΖ μας , καταληστεύθηκε από τους πολιτικούς και τους τραπεζίτες ( τραπεζοκρατία ) και έτσι πουλήθηκε σε ξένους ο εθνικός μας πλούτος έναντι όξους και χολής που θα ποτίσουν το λαό μας.
Θέση του ΕΔΗΚ είναι πως παρά να χάσουμε την πατρίδα μας καλύτερα να σταματήσουν οι διαδικασίες εξόρυξης του φυσικού αερίου .
Δεν θέλουμε ούτε τους εβραίους στη γη μας ούτε κάποια τουρκο-κυπρο-συνεταιριστική λύση που θα γίνουν οι αιτία να χάσουμε για απάντα την πατρίδα μας όπου ο άναξ των Δελφών μας έταξε να ζούμε.
Τέυκρος : ἐς γῆν ἐναλίαν Κύπρον, οὗ μ’ ἐθέσπισεν οἰκεῖν Ἀπόλλων .

Ξυπνάτε σκλάβοι.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ