Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Έρχεται σχέδιο νέου βιασμού της Κύπρου


Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για το κυπριακό είναι αλληλένδετο με την εμπλοκή τους στην εκμετάλλευση του κυπριακής ΑΟΖ καθώς και με την επέκταση της κυριαρχίας του Ισραήλ στην ανατολική μεσόγειο μέσω Κύπρου , επέκταση που ήδη έχει επιτραπεί από την πολιτική Αναστασιάδη.
Κατά συνέπεια το ενδιαφέρον των Αμερικανο-εβραίων για το κυπριακό έχει ως στόχο την δημιουργία των “κατάλληλων συνθηκών” για την μη προβληματική και απρόσκοπτη εκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ που τους έχει παραχωρηθεί .
Τούτο σημαίνει πως ο νέος κύκλος συνομιλιών δεν θα είναι ένα πήγαινε – έλα ανάμεσα σε φιλοφρονήσεις και εκατέρωθεν τραπεζώματα , αλλά μια συγκεκριμένη διαδικασία κάτω από ένα πλαίσιο λύσης που έχει ήδη χαραχθεί για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα.
Η μικρή και ανυπεράσπιστη Κύπρος μακράν της Ελλάδος και της πανεθνικής άμυνας θα παραδοθεί στις ορέξεις των βιαστών της με την σύμφωνη γνώμη των ντόπιων νταβατζήδων προδοτών της ολιγαρχίας , της κομματοκρατίας και της τραπεζοκρατίας.
Η παρέμβαση του λαού σε αυτές τις εξελίξεις διαγράφεται μηδαμινή ένεκεν μιας απερίγραπτης αδιαφορίας και ραγιαδισμού που υποθάλπουν την προδοσία.
Μοναδική αντίσταση στα σχέδια των αμερικανοσιωνιστών είναι ο αγώνας σε εθνικό και διεθνές πεδίο διεκδίκησης του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης , της κατάργησης του διχαστικού απεχθούς κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης με την κατάθεση πρότασης πραγματικής δημοκρατίας που θα διασφαλίζει την ειρήνη και την ισοπολιτεία σε όλους τους νόμιμους πολίτες της.
Τα σχέδια των εχθρών μας θα ανατραπούν εάν θέσουμε ως βάση του προβλήματος όχι την εισβολή και κατοχή που ακόμα και η εξάλειψη της θα οδηγήσει στην διαίρεση της Ζυρίχης αλλά στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης το οποίο μας έχουν στερήσει οι κατακτητές κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.
Σε αυτή την “επίθεση ειρήνης” εάν προστεθεί και η θέσμιση του ενιαίου ελληνικού στρατού δηλαδή η άμεση στρατιωτική ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα , τότε διανοίγεται μια ελπιδοφόρα και απελευθερωτική προοπτική.
Όμως για να γίνουν αυτά απαιτείται εθνικοκοινωνική ηγεσία , περιθωριοποίηση των μειοδοτών και κατάργηση της ενδοτικής πολιτικής .
Μοναδική εθνική πρόταση για το κυπριακό είναι η πρόταση του Ε.ΔΗ.Κ. που τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης αποσιωπούν αλλά που κάποτε θα αποτελέσει την εσχάτη γραμμή αμύνης του κυπριακού ελληνισμού.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Ε.ΔΗ.Κ.