Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου : “εμείς καλά την έχουμε”


Ο αρχιεπίσκοπος εν μέσω της κρίσης που επακολούθησε του ληστρικού κουρέματος των καταθέσεων ασκεί δριμεία κριτική όχι στην κυβέρνηση Αναστασιάδη που φέρει την άμεση ευθύνη της παρούσας κατάστασης αλλά στον Χριστόφια και στο διοικητή της κεντρικής τράπεζας.
Βέβαια δεν περιμένουμε να καταγγείλει ο αρχιεπίσκοπος τον ληστρικό χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό από τον οποίο αυγατίζει τον πλούτο της εκκλησίας ΑΕ.
Στο τέλος θα καλέσει λέει το λαό να αντιδράσει αλλά δεν διευκρινίζει εναντίον ποίου. Να αντιδράσει λέει ο λαός γιατί από την κατάρρευση του τραπεζικού του συστήματος αυτός μόνο θα ζημιώσει.
Συνεπώς να αντιδράσει για να σώσει το τραπεζικό σύστημα του καπιταλισμού από το οποίο επωφελείται η ολιγαρχία και κατασπαράζεται ο ίδιος ο λαός και οι παραγωγικές του δυνάμεις.
Δηλαδή θα βάλει τον λαό ο αρχιεπίσκοπος να αντισταθεί για να σωθεί ο χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός. Αυτή είναι η ιερή αντίδραση που προτείνει η διοικούσα εκκλησία.
Η μοναδική αντίδραση του λαού αρχιεπίσκοπε θα ήταν να κοινωνικοποιήσει τον συσσωρευμένο πλούτο της εκκλησίας και των τραπεζών και να καταργήσει την σιαμαία σχέση του κράτους (δηλαδή των κομματικών συμμοριών ) με την εκκλησία , τις λοιπές φατρίες της ολιγαρχίας και το ληστρικό τραπεζικό σύστημα .
Μοναδική αντίδραση στη κρίση είναι η συνειδητή επαναστατική εθνικοκοινωνική δράση.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Ε.ΔΗ.Κ.