Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ Β

 Οι Άγγλοι κατακτητές αναγκασμένοι να φύγουν από την Κύπρο ύστερα από τον ένδοξο αγώνα της ΕΟΚΑ και να δεχθούν το δεύτερο ελληνικό κράτος , το κράτος της κυπριακής δημοκρατίας , επέβαλαν με την συγκατάθεση της εθναρχούσας τότε εκκλησίας , υπό τον Μιχαήλ Μούσκο- Μακάριο, το απεχθές και κατάπτυστο , κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης βάσει του οποίου τροχοδρομούσαν τα διχοτομικά σχέδια τους .

Ο κυπριακός ελληνισμός είχε δικαίωμα να αντιδράσει σε ένα σύνταγμα που δεν βγήκε από την βούληση των ηρώων του , όπως το πρώτο σύνταγμα των Ελλήνων μετά την επανάσταση του 1821. Είχε δικαίωμα ο κυπριακός ελληνισμός να αντιδράσει στα σχέδια των αγγλοτούρκων και στην προσκυνημένη πολιτική της εκκλησίας και της πλουτοκρατίας που την περιστοίχιζε αντλώντας υπέρμετρα οφέλη από την κλειστή αγορά που επέβαλε το τυραννικό καθεστώς Μακαρίου.
Ως εκ τούτου, με αρχηγό τον Γεώργιο Γρίβα – Διγενή , τον αρχηγό της ΕΟΚΑ 55-59 , οργάνωσε την αντίσταση του στις γραμμές της θρυλικής , μαχητικής και τιμημένης ΕΟΚΑ Β.
Η ΕΟΚΑ Β υπήρξε ένα λαϊκό επαναστατικό κίνημα και ως τέτοιο πρέπει να τιμάται και να δοξάζονται οι γενναίοι στρατιώτες της που έδωσαν την ζωή τους για το ιδανικό της Ελλάδος και της Ενώσεως , ενάντια στις μισθοφορικές δυνάμεις του μετά-αποικιακού μορφώματος αλλά και ενάντια στους τούρκους κατά την περίοδο της τουρκικής εισβολής μέσα από τα πολεμικά τάγματα που διοργάνωσε.
Τιμή και δόξα στους ήρωες της ΕΟΚΑ Β.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ
Η φωνή της εθνικιστικής αριστεράς