Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Πληρώνουμε το λάθος της ΕΟΚΑ για διακοπή του ένοπλου αγώνα

 Το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου κατόρθωσε μέσα από συνεχείς υποχωρήσεις και προδοσίες να υποβαθμίσει την κυπριακή δημοκρατία και να την τεμαχίσει σε δύο ισότιμες πολιτικά κοινότητες.
Η κατάσταση αυτή παγιώθηκε και στα ηνωμένα έθνη σε σημείο που γίνεται σήμερα αναφορά σε δύο “εξοχότατους” ηγέτες.
Το ερώτημα που τίθεται είναι πως θα απαλλαχτούμε από αυτή τη κατάσταση;
Η απάντηση είναι μία και μοναδική : Με την απαλλαγή από το ενδοτικό και προδοτικό κατεστημένο και την αποκήρυξη όλων των συμφωνιών που υπέγραψε και όλων των προτάσεων που κατέθεσε στο τραπέζι του ξεπουλήματος της πατρίδος στους τούρκους και άγγλους κατακτητές.

Δυστυχώς οι όροι που τέθηκαν στο κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης μας ακολουθούν μέχρι σήμερα σαν ένας βασανιστικός εφιάλτης ενώ θα μπορούσαν να ανατραπούν στις νέες συνθήκες της συμμετοχής μας στην Ε.Ε..
Το λάθος της ΕΟΚΑ να αποδεχθεί την προδοσία της Ζυρίχης και να καταθέσει τα όπλα , θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά.
Απαιτούνται νέοι αγώνες με ξεκάθαρο στόχο την συνέχιση του αγώνα των ηρώων της ΕΟΚΑ που έπεσαν στο πεδίο της μάχης , για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ  και όχι των προσκυνημένων και ριψάσπιδων που έσκυψαν μπροστά στο θρόνο μιας κατάπτυστης εξουσίας για να μας παριστάνουν σήμερα τους εθνικόφρονες και τους ήρωες από άμβωνος.
Ξυπνάτε νέοι της Κύπρου , απομακρυνθείτε από την σκιά της προσκυνημένης εθνικοφροσύνης και εκφράστε με κάθε τρόπο την εναντίωση σας στο ξεπούλημα της πατρίδος.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος - ΕΔΗΚ