Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Η κοινωνιοκρατία ενάντια στον κομματοκρατικό κοινοβουλευτισμό

Στη τωρινή κατάσταση της Ελλάδος , η υποστήριξη καθ' οιονδήποτε τρόπο του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού , της παραγωγής της εξουσίας μέσα από τους συμμορίτικους μηχανισμούς των κομμάτων , θα παρατείνει το πελατειακό σύστημα , το κράτος-μαμούθ και την γραφειοκρατεία , το μονοκεντρικό και αντιπαραγωγικό φορολογικό σύστημα , το παρεμβατικό κράτος υπέρ των ολίγων , την τραπεζοκρατία και την φαυλοκρατία.
 Καμιά ελπίδα δεν διαφαίνεται μέσα από αυτή την πορεία του κοινοβουλευτισμού και των εκλογών που απλά θα καταγράψει μια μετατόπιση ψηφοφόρων και πελατών των κομματικών μονοπωλίων της εξουσίας.

Σε αυτή τη φάση , ο ελληνικός εθνικοκοινωνισμός δεν πρέπει να εμπλακεί με τις εκλογές και το παιχνίδι του κοινοβουλευτισμού και κυρίως οφείλει να διαχωρίσει την θέση του από την ακροδεξιά και τις ωσμώσεις της με την χούντα και στην ελέω θεού (δες ιερατείου) εξουσία.
Ο ελληνικός εθνικοκοινωνισμός οφείλει να συνταχθεί με τις δυνάμεις της κοινωνίας ενάντια σε κάθε μορφή παραγόμενης εξουσίας εκ των άνω και συγκεκαλυμμένα εκ των κομματικών μηχανισμών και συμμοριών.
Κυρίαρχη αντίθεση που θα ορίσει τις μελλοντικές εξελίξεις είναι η θέληση της κοινωνίας να αυτονομηθεί , να παράξει την ηγεσία της μέσα από τις λαϊκές παραγωγικές της ενώσεις σε συναρμογή με την τοπική αυτοδιοίκηση και να καθορίσει μέσα από αυτή τη διαδικασία μιαν ελεγχόμενη από το λαό , κεντρική εξουσία που θα επιβάλει ισοπολιτεία και ισονομία , καταργώντας τα προνόμια προς την ολιγαρχία του πλούτου , της εκκλησίας και των τραπεζών.
Η κοινωνιοκρατία ενάντια στον κομματοκρατικό κοινοβουλευτισμό.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ