Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Το τουρκικό σχέδιο Β και η αντιμετώπιση του


Σχέδιο Β είναι έτοιμη να εφαρμόσει η Τουρκία εάν δεν δοθεί λύση του κυπριακού μέχρι την 1η Ιουλίου.
 Στο σχέδιο περιλαμβάνονται , η αίτηση για αναγνώριση του “τουρκοκυπριακού κράτους” όπως περιγράφεται στο σχέδιο Ανάν και το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου , που θα προνοεί επιστροφή των εν ζωή νομίμων κατοίκων υπό τουρκική διοίκηση ως και εποικισμό της από τουρκικό πληθυσμό.

Τα επικίνδυνα σημεία του σχεδίου εντοπίζονται , πρώτο στην αποδοχή του σχεδίου Ανάν , εκ μέρους της κυπριακής δημοκρατίας , επί Τάσσου Παπαδόπουλου , να τεθεί αυτό σε διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή μάλιστα των εποίκων. Πάνω σε αυτή τη προδοτική υποχώρηση στηρίζουν οι τούρκοι το επιθετικό τους σχέδιο. Στη Κύπρο έχουμε μια παροιμία που λέει “ αργά φέρνει ο φούρνος την πυρά”. Έχουμε να υποφέρουμε πολλά από τις προδοσίες που διέπραξαν κατά το παρελθόν οι ηγέτες αυτού του τόπου.
Το δεύτερο επικίνδυνο σημείο θα είναι η αποδοχή των προσφύγων να επιστρέψουν στην περίκλειστη πόλη υπό τουρκική διοίκηση .
Τρόποι αντιμετώπισης: Να κηρυχθεί πράξη εσχάτης προδοσίας η κατάθεση του σχεδίου Ανάν σε δημοψήφισμα και να τεθεί φραγμός στην επιστροφή των προσφύγων υπό τουρκική διοίκηση με το άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων και την επάνοδο της εμπολέμου καταστάσεως που έχει αρθεί από 2003 από την κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου και Ντενκτάς.
Η μοναδική δυνατότητα που έχουμε ως κυπριακός ελληνισμός να αποδεσμευτούμε των λαθών και προδοσιών του παρελθόντος , είναι να αποκηρύξουμε στο σύνολο του το ενδοτικό-προδοτικό κατεστημένο και να απαιτήσουμε επαναστατικώ διακαίω την τιμωρία των ενόχων.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ