Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Προειδοποιούμε: Το έθνος θα τιμωρήσει τους προδότες

Εάν οι τούρκοι κατακτητές προχωρήσουν στο άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και οι πρόσφυγες πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας αποδεχθούν να επιστρέψουν υπό τουρκική διοίκηση και εάν παράλληλα αποχωρήσει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ υπό την πίεση της Μεγάλης Βρετανίας , τότε θα δημιουργηθεί ένα κλίμα ασάφειας και συνάμα αποδοχής της κατοχής και του “τουρκοκυπριακού κράτους” που θα θέσει άμεσα σε αμφισβήτηση την κυριαρχία της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
Στο κλίμα αυτό της ασάφειας που θα προκύψει όπως είπαμε από την δική μας αποδοχή του κατοχικού μορφώματος , θα επιτρέψει να θέσουν αξιώσεις συγκυριαρχίας επί της ΑΟΖ τόσο οι τούρκοι όσο και οι αγγλικές βάσεις.

Το αποτέλεσμα θα είναι , ή να δεχθούμε τα νέα δεδομένα ή να παγώσουμε τις διαδικασίες εξόρυξης του φυσικού αερίου που θα έχει άμεσες δραματικές επιπτώσεις στην οικονομία μας εκτός της απώλειας της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας.
Καλούμε τους κρατούντες να ενεργήσουν πριν είναι αργά και να σταματήσουν να εκλαμβάνουν τις απειλές και μεθοδεύσεις των αγγλοτούρκων ως επουσιώδη ζητήματα.
Η αλλαγή στρατηγικής στο εθνικό θέμα είναι ζήτημα άμεσης επιβίωσης της κυπριακής δημοκρατίας και του ελληνισμού της Κύπρου.
Η επιστροφή στην αρχή της υπεράσπισης της κυπριακής δημοκρατίας και στο δικαίωμα αυτής να ασκήσει με κάθε μέσον την κυριαρχία της επί της κατεχόμενης επικράτειας της , άνευ ουδεμιάς υποχωρήσεως στους κατακτητές , ως επίσης και η διεκδίκηση μιας πραγματικής δημοκρατίας που θα αναιρέσει τις υποχωρήσεις που έγιναν μέχρι τώρα , αλλά και τα άχθη του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης , προδιαγράφουν την ορθή πορεία στο εθνικό θέμα.
Προειδοποιούμε πως ότι και να γίνει , το έθνος θα τιμωρήσει σκληρά τους προδότες.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος - ΕΔΗΚ