Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ : Η εξουσία στις παραγωγικές δυνάμεις της εθνικής κοινωνίας.

Επενδύσεις κινέζων εξήγγειλε η κυβέρνηση με πρώτη τη παράδοση του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας σε κινέζικη εταιρεία για 19 χρόνια. Πως βρέθηκε το παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας στα χέρια μιας συγκεκριμένης εταιρείας η οποία το υπενοικιάζει σε ξένους είναι μια υπόθεση που αποκαλύπτει το ξεπούλημα των πάντων σε μια χούφτα ιδιωτών υπό την στήριξη των τραπεζιτών.
Εκείνο που ρωτούμε την κυβέρνηση και όλους όσους ασχολούνται με τα οικονομικά του τόπου , είναι τι θα κάνουν για να σώσουν την ντόπια παραγωγή και επιχείρηση από τα αρπάγια του ληστρικού φορολογικού κράτους και των τραπεζιτών.

Η λύση δεν είναι να μετατρέψουμε τον κύπριο επιχειρηματία και νοικοκύρη σε εργάτη των κινέζων. Προέχει να στηριχθεί η παραγωγική βάση της κοινωνίας.
Κάποιοι τρόποι στήριξης για μας τους εθνικοκοινωνιστές είναι:
  • Μικρό κοινωνικό κράτος . Λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι με λογικές απολαβές και χωρίς πριγκιπικά προνόμια . Άρα και λιγότεροι φόροι στη παραγωγική βάση. 
  • Κρατική τράπεζα που θα στηρίξει την ανάπτυξη και τη παραγωγή στην αγροτιά , στην βιοτεχνία και στην βιομηχανία. 
  • Κατάργηση των ημικρατικών οργανισμών και μετατροπή τους μέσα από ονομαστικές μετοχές σε λαϊκές συνεταιριστικές επιχειρήσεις. 
Καταγγέλλουμε το παρόν πολιτικό σύστημα και κατεστημένο για ξεπούλημα των πάντων στην οικονομική ολιγαρχία.
Πολιτικοί και πλουτοκράτες μετατρέπουν το λαό από παραγωγική υλική και πνευματική δύναμη , σε άβουλη μάζα που πουλά για ένα κομμάτι ψωμί την εργατική της δύναμη , σε συνθήκες άγριου ανταγωνισμού με κουβαλητούς ξένους εργάτες.
Η λύση είναι μία : ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ.
Η εξουσία στις παραγωγικές δυνάμεις της εθνικής κοινωνίας.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος – ΕΔΗΚ
υποψήφιος προεδρικών εκλογών