Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ - ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ

Ο εθνικισμός είναι μια κοσμοθεωρία που στηρίζεται κυρίως στην παροντική πραγματικότητα , περιστρέφεται γύρω από τον αγώνα που διεξάγει το έθνος για επιβίωση και ανάπτυξη των ικανοτήτων του .

Κεντρικό όραμα του εθνικισμού είναι μια ισχυρή σχέση , ένας αδιάσπαστος δεσμός ανάμεσα στην εσωτερική ελευθερία του ατόμου και του περιέχοντος του που είναι το έθνος , η εθνική λαϊκή κοινότητα .

Αυτή η κοινότητα ενδυναμώνετε μόνο από την εσωτερική ελευθερία των ατόμων , των προσωπικοτήτων που την συναποτελούν . Ειδεμή χωρίς την εσωτερική ελευθερία έχουμε να κάνουμε με μια σύναξη υποταγμένων , ανελεύθερων ανθρώπων που ζουν κάτω από τη σκιά κατά συνθήκην ψευδών .

Η εσωτερική ελευθερία των μελών της εθνικής λαϊκής κοινότητος είναι αλληλένδετη με το λαϊκό αυτεξούσιο , την λαϊκή κυριαρχία . Μόνο μέσα σε αυτή τη σχέση η ατομική ελευθερία μπορεί να είναι παραγωγική και καρποφόρος .Άνθρωποι ελεύθεροι ανάμεσα σε σκλάβους απωθούνται στο περιθώριο , απορρίπτονται από τη συλλογική ζωή .

Λαϊκό αυτεξούσιο και εσωτερική ελευθερία . Δύο αξίες που ποδοπατούνται παντού , που πολεμούνται από όλες εκείνες της δυνάμεις που θέλουν τον άνθρωπο υποταγμένο στο ψέμα , στη φτώχια , στην αμάθεια στο φόβο . Είναι οι δυνάμεις του εξουσιασμού και της εκμετάλλευσης των λαϊκών δυνάμεων . Τα πεδία στα οποία ασκείται η τυραννία των εξουσιαστών της κοινωνίας είναι το πνευματικό πεδίο , το οικονομικό το πολιτικό . Πατώντας πάνω σε αυτά τα πεδία απλώνουν τη κυριαρχία τους παντού , στους θεσμούς , στους νόμους , στις τέχνες, στις επιστήμες , στη τεχνολογία , στη πορεία γενικά που ακολουθεί το ιστορικό γίγνεσθαι .

Η ανατροπή τους θα σημάνει στη πράξη την αλλαγή πορείας της ιστορίας .Αυτό είναι το όραμα της εθνικιστικής κοσμοθεωρίας .που δεν είναι ένα δόγμα , μια τελική αλήθεια αλλά η βάση , το αδιάσειστο κρηπίδωμα επι του οποίου ο άνθρωπος , και στη προκειμένη περίπτωση ο έλληνας άνθρωπος , μπορεί να διανοιχτεί προς την αλήθεια. Η εθνικιστική ελληνική κοσμοθεωρία στηρίζεται πάνω σε θεμελιώδης προϋποθέσεις .

Πρώτον ότι το άτομο αποτελεί αλληλένδετο μέρος μιας βιολογικής και ιστορικής πορείας , της εθνικής φυλετικής πορείας μέσα στο χρόνο .

Δεύτερον ότι η αλήθεια του κόσμου δεν είναι ανεξάρτητη από τον τρόπο που ο άνθρωπος σκέφτεται , αισθάνεται, συγκινείται .Ο κόσμος δεν διαχωρίζεται από τον τρόπο του νοείν και συνειδέναι . Τούτο σημαίνει πως ο άνθρωπος μπορεί να πλανηθεί μέσα στη ψευδαίσθηση του έχοντας αναφαίρετη τη δυνατότητα της ανοικοδόμησης του κόσμου του μέσω της συνεχούς αναθεώρησης , του συνεχούς ελέγχου των πεποιθήσεων του .

Τρίτον ότι το κράτος πρέπει να είναι η επέκταση της εσωτερικής ελευθερίας και της λαϊκής θέλησης .Ο προστάτης του λόγου και της δημιουργίας , η εξουσιάζουσα δύναμη του πνεύματος , της υψηλής πολιτισμικής αντίληψης που προστατεύει την ανέλιξη των αρίστων μέσα από τους κόλπους του λαού .Ο λαός είναι η θεμελιώδης βιολογική και πνευματική αξία που από τα ζωή του αναδύεται και πραγματώνεται ιστορικά η εθνική ψυχή .Ότι υποτάσσει , ότι συρρικνώνει ,ότι εξασθενεί αυτή τη μεγάλη πνευματική και βιολογική πραγματικότητα του λαού , ότι παρεμποδίζει την ανάπτυξη των κεκρυμμένων δυνατοτήτων της , αποτελεί σταμάτημα της ιστορίας και καταβαράθρωση της ζωής Με ένα λόγο , ότι συρρικνώνει την βιολογικό-πνευματική πραγματικότητα του έθνους συρρικνώνει τη ζωή .

Η πραγμάτωση της εθνικιστικής ελληνικής πολιτείας απαιτεί αγώνες σε όλα τα πεδία που σήμερα ορθώνει τα τρόπαια του ο παγκόσμιος εξουσιασμός . Τα στάδια της εφαρμογής του πολλά . Όμως το πρώτιστο είναι η διασφάλιση της κυριαρχίας του εθνικού μας χώρου .., η διασφάλιση της φυλετικής μας συνέχειας και καθαρότητας , η διατήρηση και καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας που μας συνδέει με την παράδοση μας και η προάσπιση της κρατικής μας υπόστασης που να γίνεται ολοένα όργανο των εθνικών λαϊκών δυνάμεων .

Η αξιολόγηση και ιεράρχηση των εχθρών και αντιπάλων μας είναι μια πολύ σημαντική πολιτική πράξη .Οι κυριότεροι εχθροί της ιδέας μας είναι πριν από όλους οι κοντινοί μας . Αυτοί που υποσκάπτουν το έργο μας , που μας διαβάλλουν , που μας κτυπούν ύπουλα και δόλια , αυτοί που απεργάζονται τη καταστροφή του κινήματος μας , αυτοί που ανεξάρτητα από το αίτιο των πράξεων τους πολεμούν την ιδέα ενός εθνικιστικού λαϊκού πολιτικού κινήματος που θα εξαπλωθεί στα λαϊκά στρώματα για να ενεργοποιήσει το λαϊκό ηφαίστειο εναντίον του πολύμορφου εξουσιασμού .

Χωρίς ένα ισχυρό εθνικιστικό σχηματισμό η αντιμετώπιση των επόμενων εχθρών μας είναι αδύνατη . Αυτοί είναι όσοι αποτελούν δια των επιλογών τους την προέκταση των εξωτερικών εχθρών στο εσωτερικό μας μέτωπο . Οι δυνάμεις της υποχώρησης , του συμβιβασμού και της ταπείνωσης της πατρίδος .

Τελευταίοι έρχονται η εξωτερικοί εχθροί . Η αντιμετώπιση τους προϋποθέτει , ισχυρή εθνικιστική πολιτική οργάνωση που θα σφυρηλατήσει ισχυρό και μαχητικό εσωτερικό μέτωπο .

Μια νέα πνοή θα εμφυσήξουμε στο λαό μας που τώρα κείται ανήμπορος και ηττοπαθής μπροστά στις ορδές της βαρβαρότητας .

Έλληνα της Κύπρου , εσύ που αγωνιάς για το μέλλον αυτού του τόπου , μετέτρεψε την αγωνία σου σε απόφαση για μάχη , γίνε συμπολεμιστής μας στην έπαλξη του ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ( ΕΔΗΚ )

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ