Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

35 χρόνια η Κύπρος ποδοπατείται από τις τουρκικές και τουρκοκυπριακές δυνάμεις κατοχής . 35 ολόκληρα χρόνια η δική μας πλευρά αναλώνεται σε συνομιλίες τις οποίες χαρακτηρίζει μια επαίσχυντη υποχώρηση . Το περίεργο είναι πως η τακτική της υποχώρησης και παραχώρησης των δικαίων μας στους κατακτητές λαμβάνει χώρα σε περιβάλλον ευνοϊκών γεωπολιτικών αλλαγών . Η ένταξη μας στην ευρωπαϊκή ένωση , μας δίνει τη δυνατότητα απαγκίστρωσης από την αγγλική επικυριαρχία .Και όμως , ολόκληρο το κατεστημένο φαίνεται να ενεργεί καθ’ υπαγόρευση των αγγλικών κατοχικών δυνάμεων , όπισθεν των οποίων ορθώνεται λυσσώδης ο στυγερός σιωνισμός .
Αυτή η κατάπτυστη πολιτική των κρατούντων συνοδεύεται από μια αδιάκοπη και παρατεταμένη έκχυση απαισιοδοξίας και ηττοπάθειας .Ο λαός μας αλέθεται στις μυλόπετρες μιας πολιτισμικής προπαγάνδας που τον καθιστά ανήμπορο να σκεφθεί , να αντιδράσει , να ορθώσει το ανάστημα του ενάντια στα γλοιώδη σκουλήκια που κραδαίνουν πάνω από τη ζωή του τα σκήπτρα της εξουσίας .
Λαοί που θέλουν να ζήσουν πολεμούν για τα δίκαια τους ανεξαρτήτως των συνθηκών της εποχής . Αυτό μας διδάσκει η ελληνική ιστορία , τα τετρακόσια χρόνια τουρκικής σκλαβιάς όπου τίποτα δεν είχαμε , ούτε όπλα , ούτε χρήματα , ούτε στρατό , ούτε κράτος . Μας είχε μείνει μονάχα η ψυχή και με αυτή πολεμούσαμε . Τώρα δεν μας λείπει τίποτα . Τα έχουμε όλα , και κράτη και στρατούς , και συμμάχους και χρήματα . Μας λείπει όμως η ψυχή και επειδή μας λείπει η ψυχή γεννούμε ηγέτες άψυχους , ανίκανους , παράλυτους , που και αυτοί με τη σειρά τους πολλαπλασιάζουν τη δική μας ανημποριά , τη δική μας κατάντια .Και έτσι όλοι μαζί , λαός και ηγεσία μαζευόμαστε κατά καιρούς σε φιέστες και εκδηλώσεις και μεταλαμβάνουμε της λεπρώδους κουλτούρας της υποταγής και χτικιάζουμε όλοι από κοινού .Για αυτό το χτικιό που το ονομάζουνε πολιτισμό , θέατρο , χορό , μουσική και ποίηση ξοδεύονται τεράστια ποσά από τους φόρους του λαού . Έτσι το διεφθαρμένο και εθελόδουλο κράτος παράγει τον πολιτισμό εκείνο που συνάδει , που ταιριάζει και συμπληρώνει την πολιτική του αίσχους .
Παρασημοφορημένα , έμμισθα σκουλήκια που παριστάνουν τους ποιητές και τους πνευματικούς ταγούς , δόλιοι νάνοι που περιελίσσονται και κοπρίζουν γύρω από τους θώκους της προδοτικής εξουσίας , συναποτελούν μαζί με τους πολιτικάντηδες , τους διεφθαρμένους κρατικούς υπαλλήλους και τους γονύκροτους ιεράρχες , τα δυσώδη λήμματα ενός ξεχειλίζοντας υπονόμου που καταπνίγει τη πατρίδα .
Το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ως η πιο γνήσια και ζωντανή εκδήλωση της λαϊκής μεγαθυμίας , κηρύττει το πόλεμο ενάντια σε αυτή τη πνικτική υποκουλτούρα που συντηρείται με κρατικά κονδύλια . Εκτός του πολιτικού αγώνα εγκαινιάζουμε ένα πολιτισμικό αγώνα ενάντια σε οτιδήποτε φθοροποιό , σάπιο , ασθενικό , έκφυλο και διεφθαρμένο . Θέλουμε να θέσουμε τα αξιακά θεμέλια ενός πολιτισμού ρωμαλέου και απελευθερωτικού .
Ενάντια στη πλημμυρίδα του πεσσιμισμού και της ηττοπάθειας διεκδικούμε μια τέχνη που θα εκφράσει την ανόρθωση της ελληνικής ψυχής .Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ .
Στέκομαι με ένα πολυβόλο
και σε αγναντεύω γη μου .
Είμαι η ψυχή σου , η φωνή σου
είμαι η ατσάλινη οργή σου
που ανατέλλει
μέσα απ’ το χώμα και το πνεύμα σου
πατρίδα μου .
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Ε.ΔΗ.Κ.