Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Η τουρκική πολιτική χειρίζεται τους επιθετικούς όρους , «απομόνωση των τουρκοκυπρίων» και «επανένωση» . Τους όρους αυτούς υιοθέτησε και η δική μας πλευρά κατά περίεργο τρόπο, κάτι που γεννά πολλά ερωτήματα περί του αόρατου σχεδιασμού που αφορά στη πορεία του κυπριακού .

Τι θέλει να πει η τουρκική πολιτική με αυτούς τους όρους ; Ότι στη Κύπρο υπάρχουν δύο πολιτικές οντότητες διαχωρισμένες , η μία εκ των οποίων ζει σε απομόνωση . Δηλαδή το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου στο οποίο διαβιούν οι τούρκοι κατακτητές είναι το πιο αδικημένο τμήμα της Κύπρου .Τι πρέπει να γίνει λοιπόν , κατά την άποψη των τούρκων ; Επανένωση ή παράταση της στατικής κατάστασης που θα παγιωθεί στην οριστική διχοτόμηση . Και στις δύο περιπτώσεις θα αρθεί κατά τους τούρκους η απομόνωση των τουρκοκυπρίων .Το σχέδιο Ανάν ήταν για αυτούς μια χρυσή ευκαιρία που χάθηκε .Η προσπάθεια λύσης μέσω των συνομιλιών Χριστόφια – Ταλάτ αποτελεί μια δεύτερη απόπειρα των τούρκων να επιτύχουν τους σκοπούς τους δια μιας λύσης . Η λύση αυτή θα διασφαλίζει κυρίως την διατήρηση της τουρκικής πολιτικής οντότητας η οποία θα έχει διοικητική τουλάχιστον εξουσία σε μια εδαφική ζώνη που γειτνιάζει με την τουρκική ενδοχώρα .Με τη λύση επίσης αφοπλίζουν και εξουδετερώνουν ένα κομμάτι του ελληνισμού . Έτσι η επισκίαση της Κύπρου από την Τουρκία θα είναι γεγονός που θα συνοδεύει εκ των πραγμάτων τη λύση . Η Ελλάδα θα βρίσκεται πλέον μακριά . Σε περίπτωση αποτυχίας εξεύρεσης λύσης , δηλώνουν πως θα καταλήξουν το ζήτημα στη διχοτόμηση και στην άρση της απομόνωσης των τουρκοκυπρίων , με άλλα μέσα .Ποια είναι τα «άλλα μέσα» , παραμένει σημείο αδιευκρίνιστο .

Είτε στη μια περίπτωση είτε στην άλλη , οι τούρκοι έχουν χαραγμένη στρατηγική . Η δική μας πλευρά αντίθετα στερείται στρατηγικής διεκδικητικής και απλά κινείται στα πλαίσια της τουρκικής ορολογίας που προσδιορίζει το περιεχόμενο της επιζητούμενης λύσης .Η υποχωρητικότητα συνιστά την πεμπτουσία της πολιτικής μας .Στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας αντί να προβάλει αντίσταση ανοίγει τα σύνορα , επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση των κατακτητών , παρέχει ευκολίες και επιχορηγήσεις για ελεύθερη εγκατάσταση τους στην ζώνη ελέγχου της κυπριακής δημοκρατίας , επιτρέπει με ένα λόγο τη μετατόπιση τουρκικού πληθυσμού στο νότο που αποτελεί αρνητική αλλαγή της στατικής κατάστασης . Θάρθει στιγμή που η Τουρκία θα ζητά επιπλέον πολλαπλά δικαιώματα για τον τουρκικό πληθυσμό του νότου την ώρα που θα είναι πλέον πλήρως εκτουρκισμένος ο βοράς .Επιπρόσθετα διαλύεται ο στρατός μας . Οι κρατούντες έθεσαν ήδη μονομερώς εν έργω την αποστρατικοποίηση ή τον αφοπλισμό του κυπριακού ελληνισμού ..

Το συμπέρασμα που απορρέει είναι άκρως απογοητευτικό . Η ταύτιση πολιτικού κατεστημένου και τουρκικής πολιτικής στο θέμα των ορολογιών που αφορούν την επιζητούμενη λύση δηλώνει υποτέλεια και ραγιαδισμό . Τούτο σημαίνει πως η γραμμή της απελευθέρωσης και εκδίωξης των βαρβάρων από τη γη μας διέρχεται μέσα από την κατάρρευση του πολιτικού κατεστημένου . Η μόνη δυνατή καταπολέμηση αυτού του άθλιου κατεστημένου μπορεί να διεξαχθεί στο πολιτικό πεδίο . Ο αγώνας ενάντια σε τούρκους και τουρκοπροσκυνημένους είναι η μοιραία επιλογή των ελλήνων της Κύπρου .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ( Ε.ΔΗ.Κ.)