Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ε.ΔΗ.Κ.: Πλαίσιο ανταγωνισμού και αποκρατικοποίηση ΑΗΚ και CYTA


Οι ημικρατικοί οργανισμοί που λειτουργούν στα πλαίσια μονοπωλιακής αγοράς είναι εκ των πραγμάτων μηχανισμοί καταλήστευσης του λαού, τσιφλίκια των κομματικών συμμοριών και κόπροι παρασιτισμού και διαφθοράς.
Ειδικότερα αναφερόμαστε στην ΑΗΚ και στην CYTA.

Θέση μας είναι πως επιβάλλεται να ισχύσουν κανονισμοί ανταγωνιστικής αγοράς στους τομείς αυτούς και οι εν λόγω οργανισμοί να αποκρατικοποιηθούν και να πουληθούν στην ανταγωνιστική αγορά.
Αν όμως αποκρατικοποιηθούν οι εν λόγω οργανισμοί χωρίς το ανταγωνιστικό πλαίσιο σημαίνει πως θα μεταβιβαστούν σε κάποιους ολιγάρχες.
Αρχή μας είναι πως το κράτος δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας που ληστεύει τον λαό παράγοντας διαφθορά και παρασιτισμό αλλά ούτε και μηχανισμός που ευνοεί την ολιγαρχία.
Το κράτος οφείλει να διασφαλίζει το πλαίσιο του δικαίου εντός του οποίου να αναπτύσσονται οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του λαού στηριζόμενες από μια κρατική μη κερδοσκοπική τράπεζα επενδύσεων και ένα υπουργείο παραγωγικής ανάπτυξης, νοουμένου ότι θα υπάρχει και μια παιδεία που θα κατευθύνει προς την ανάπτυξη και θα αποτελεί την βάση της δομημένης εθνικής οικονομίας.

Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ