Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Οι μαθητές ξεσκεπάζουν την προδοσία


Με την ενέργεια των μαθητών κατά οχημάτων “τουρκοκυπρίων” που φέρουν πινακίδες του κατοχικού μορφώματος, ενέργεια που μπορεί να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους ανάλογα από την θέση του παρατηρητή, ξεσκέπασαν την προδοσία που συντελείται για χρόνια σε αυτό το τόπο και συγκεκριμένα από την εποχή της άρσης της εμπολέμου καταστάσεως και του ανοίγματος των οδοφραγμάτων επί κυβερνήσεως Τάσσου Παπαδόπουλου.

Εκτός των πολλών άλλων αρνητικών αποτελεσμάτων της άρσης της εμπολέμου καταστάσεως η διέλευση οχημάτων στην ελέυθερη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας δηλώνει αναγνώριση του κατοχικού μορφώματος και των θεσμών αυτού που θεμελιώθηκαν στην βία της εισβολής και δια της παραμονής του τουρκικού κατοχικού στρατού με τον οποίο οι “τουρκοκύπριοι” συνεργάζονται στο έγκλημα, στην βία και την αρπαγή.  
Αυτοί λοιπόν που πρόδωσαν αυτό τον τόπο και προσπαθούν να εξαναγκάσουν τον λαό να σκύψει κάτω από τα βδελύγματα της προδοσίας τους, βγαίνουν μαζί με τον εκπρόσωπο του κατοχικού συνονθυλεύματος και απαιτούν τα κεφάλια των μαθητών μας επί πίνακι ως μαινόμενες Ηρωδιάδες.
Όμως ότι και να κάνουν, οι μαθητές μας ξεσκέπασαν με την πράξη τους την προδοσία των κρατούντων και την αγαστή συνεργασία τους με την κατοχή.
Οι προδότες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ενοχοποιούν την αντίσταση του λαού στην κατοχή και τον ραγιαδισμό και αν σήμερα κρύβονται πίσω από την βία του κράτους θα έρθει η μέρα που αυτή η ασπίδα θα πέσει και θα εκτεθούν επιτέλους στην φλογερή οργή του λαού που θα διεκδικήσει την πατρίδα του και το δικό του λαϊκό κράτος.


Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ