Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Για το διπλό δημοψήφισμα και το δικαίωμα της ένοπλης εξέγερσης

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΔΗ.ΚΟ. , Νικόλα Παπαδόπουλο παραδέχτηκε ότι οι δύο κοινότητες αποτελούν συστατικά μέρη του κυπριακού λαού.
Τούτη η παραδοχή , που είναι και η αλήθεια , αντιφάσκει με την πρόταση για διπλό δημοψήφισμα , πρόταση που από μόνη της είναι διαιρετική και διχοτομική.
Αν αυτό έχει συμβεί το 2004 είτε συνειδητά είτε από λάθος είτε από παγίδα εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών , δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναληφθεί . Διότι η επανάληψη του εισάγει την διχοτόμηση είτε πούμε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα είτε πούμε ΝΑΙ.

Αν πούμε ΌΧΙ η διχοτόμηση θα είναι άμεση αν συνοδευτεί με κλείσιμο του προβλήματος ως άλυτου.
Αν πούμε ΝΑΙ η διχοτόμηση θα είναι σοβούσα στο τερατώδες τουρκοσυνεταιριστικό μόρφωμα που θα ονομαστεί Ομοσπονδιακή Κυπριακή Δημοκρατία.
Με λίγα λόγια η αρχή του ενιαίου λαού του αποτελουμένου εκ των νομίμων πολιτών της κυπριακής δημοκρατίας δεν μπορεί να καταργηθεί και να αντικατασταθεί από δύο ξεχωριστά εκλογικά σώματα που παραπέμπουν σε δύο λαούς.
Οπότε το όποιο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν μπορεί να εκτιμηθεί ξεχωριστά αλλά συμψηφιστικά . Πόσοι εκ του συνόλου των πολιτών ψήφισαν ΝΑΙ και πόσοι ΟΧΙ. Με αυτή την αρχή θα καταδειχθεί το ποσοστό του κυπριακού λαού που ψήφισε ΝΑΙ και το ποσοστό που ψήφισε ΟΧΙ και δεν θα επιμερισθεί στις κοινότητες εφόσον αυτές δεν συνιστούν ξεχωριστές και αυθύπαρκτες οντότητες άλλα αποτελούν συστατικά στοιχεία του λαού.
Οπότε επιστρέφουμε έτσι στην αρχή του ενιαίου λαού , αρχή η οποία συμβαδίζει με την νομιμότητα της κυπριακής δημοκρατίας και αναιρεί την παρανομία του κατοχικού μορφώματος.
Αν η ηγεσία της κυπριακής δημοκρατίας ( και όχι της ελληνοκυπριακής κοινότητας ) κατανοήσει αυτό το σημείο , μπορεί να επιτύχει πολλά . Διότι από αυτό το σημείο είναι εύκολο να περάσει στη πρόταση της πραγματικής δημοκρατίας , όπου ο κάθε πολίτης θα έχει μια ψήφο και όπου ο λαός στο σύνολο του έχει δικαίωμα να ασκήσει το δίκαιο της ΑΥΤΟΘΕΣΜΙΣΗΣ δηλαδή να ορίσει μέσα από λαϊκές διαδικασίες το νέο του σύνταγμα καταργώντας το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης.
Στα πλαίσια μιας πραγματικής δημοκρατίας που θα αναδυθεί από την λαϊκή αυτοθέσμιση και θα προστατεύσει το δίκαιο της αυτοδιάθεσης είναι δυνατό να υπάρξει διαρκής και αλώβητη ειρήνη στη Κύπρο.
Αναφέρομαι στο δίκαιο της αυτοδιάθεσης διότι τούτο αφορά το δικαίωμα του λαού και του κράτους του να συνάπτει σχέσεις με άλλα κράτη ή συνασπισμούς κρατών ή αν θέλει να αποφασίσει την αυτοδιάλυση του και να ενωθεί με άλλο κράτος. Όλα αυτά τα αποφασίζει ο λαός και αν αυτό το δίκαιο και δικαίωμα αναιρεθεί τότε το κράτος μεταβάλλεται σε φυλακή και ο λαός σε μάζα δεσμωτών.
Δεν είναι τυχαίο που η λύση που προετοιμάζουν περιέχει τον όρο της μόνιμης παραμονής της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση . Αυτό από ποιαν αρχή ελευθερίας και δικαίου προκύπτει, όταν βλέπουμε πως η Ε.Ε., εξελίχθηκε σε τοκογλυφική τυραννία και καταδυνάστευση των λαϊκών παραγωγικών δυνάμεων;
ακόμα και αν είχαν να μας προτείνουν την καλύτερη λύση , η υποχρεωτική παραμονή μας στην Ε.Ε και στους μηχανισμούς της είναι όρος πολιτικού καταναγκασμού που καταργεί την αυτοδιάθεση.
Χωρίς αυτοθέσμιση και αυτοδιάθεση η Κύπρος θα γίνει ένα τσιφλίκι των ξένων και ο λαός της μια μάζα δουλοπάροικων που θα σκύβει το κεφάλι μπροστά σε μιαν άρχουσα τάξη παπάδων , μουλάδων και γραβατοφόρων που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ξένων επικυρίαρχων.
Αυτά τα αφορώντα στο παραλογισμό και την παρανομία του διπλού δημοψηφίσματος. Αν σε αυτό προστεθεί εκ νέου και η συμμετοχή των εποίκων τότε η παρανομία πολλαπλασιάζεται διότι το έγκλημα πολέμου γίνεται “νόμιμο” και αποδεκτό .
Οπότε όποιος σέβεται τις αξίες της ζωής έχει δικαίωμα και καθήκον να αντιδράσει κατά βούληση και γαία πυρί μειχθήτω.
Αν επιχειρηθεί “νομιμοποίηση” του εγκλήματος του εποικισμού το οποίο αποτελεί συνέχεια της πρωτογενούς αδικίας της εισβολής τότε νομιμοποιείται η ένοπλη εξέγερση κατά της εξουσίας εκείνης που θα επιχειρήσει ένα τέτοιο έγκλημα και προδοσία.
ΟΧΙ στο διπλό δημοψήφισμα .
ΟΧΙ στην συμμετοχή των εποίκων.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ