Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Διάλεξη του Ν. Λυγερού για την στρατηγική της ΑΟΖ (ΒΙΝΤΕΟ)

Προς το τέλος της διάλεξης , περίπου στο 1.18 θα ακούσετε γιατί αποδεδειγμένα οι αγγλικές βάσεις δεν είναι κυρίαρχες και γιατί ο Νίκος Αναστασιάδης και οι οπαδοί του ΝΑΙ αγωνιούσαν να περάσει το σχέδιο που θα εξυπηρετούσε τα σχέδια της Μ. Βρετανίας .
Σε μια τέτοια περίπτωση ο μεγάλος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης θα παραχωρούσε στους εγγλέζους την κυπριακή ΑΟΖ και συγκεκριμένα το οικόπεδο 12 όπου έχουν ανακαλυφθεί τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου.
Θα συνειδητοποιήσετε ακόμα σε αυτή τη διάλεξη την ολιγωρία και εγκληματική ανευθυνότητα των ελλαδικών κυβερνήσεων στο θέμα της ανακήρυξης και οριοθέτησης της ΑΟΖ , όπου όφειλαν να φέρουν στη βουλή το νομοσχέδιο προς έγκριση και όχι να γίνεται το ανάποδο με την κατάθεση νομοσχεδίου από ένα κόμμα αντιπολίτευσης όπως είναι η Χρυσή Αυγή.
Η απαράδεκτη υποχωρητικότητα των ελλαδικών κυβερνήσεων στο θέμα της ελληνικής ΑΟΖ , θέτει σε κίνδυνο την συνεκτικότητα των ζωνών Ελλάδος – Κύπρου μεταβάλλοντας την περιοχή σε αμφισβητούμενη ζώνη όπως επιθυμεί η Τουρκία.
Αυτή η κατάσταση δυνατόν να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους σχεδιασμούς εκμετάλλευσης της κυπριακής ΑΟΖ και μεταφοράς του αερίου μέσω Ελλάδος προς την ηπειρωτική Ευρώπη , ώστε αυτά να δράσουν πιεστικά προς αποδοχή νέας απαράδεκτης υποχώρησης στο κυπριακό.
Στην ουσία η άρνηση των ελλαδικών κυβερνήσεων να θεσπίσουν και οριοθετήσουν την ελληνική ΑΟΖ , δρομολογεί σενάρια συνεκμετάλλευσης και συγκυριαρχίας της Κύπρου και της ΑΟΖ της με τους τούρκους και ενδεχομένως και με τους άγγλους.
Οι “ηγέτες” που θα θέσουν σε εφαρμογή αυτά τα ολέθρια σχέδια είναι έτοιμοι από καιρό τόσο σε Κύπρο όσο και σε Ελλάδα.
Απαιτείται εγρήγορση και μαχητική ετοιμότητα , ώστε να μην περάσει η προδοσία.

Επιτελείο στήριξης υποψηφιότητος Λουκά Σταύρου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ