Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Η ελληνική ΑΟΖ στο λαβύρινθο του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού

Οι απειλές της Τουρκίας προς αποτροπή της ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ , δεν εδράζονται στο διεθνές δίκαιο . Τουναντίον είναι εξ υπαρχής παράλογες και παράνομες.
Η ανακήρυξη της ΑΟΖ δεν μπορεί να παγιδευτεί σε καταστάσεις casus belli που θα οδηγούσαν το ζήτημα σε διεθνές δικαστήριο για να αποφανθεί για κάτι που ήδη είναι σε ισχύ.
Η Τουρκία δεν μπορεί να αναιρέσει την διεθνή νομιμότητα και το γνωρίζει πολύ καλά. Οπότε οι ενέργειες της είναι μάταιες και αποσκοπούν μόνο να τρομοκρατήσουν τους ραγιάδες , όπως τονίζει ο Ν. Λυγερός στο εξαίρετο άρθρο που σας προτείνουμε να διαβάσετε.

Εμείς από την Κύπρο βλέπουμε με αγωνία την αδιαφορία των κυβερνώντων διότι το θέμα της ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ αφορά άμεσα τον αγώνα του κυπριακού ελληνισμού να αποτρέψει νέα σχέδια τύπου Ανάν ή ολοκλήρωσης της προδοτικής πορείας επιβολής εμπράγματης λύσης , αλλά και να επεκτείνει την κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας στη κατεχόμενη επικράτεια της.
Αποδεικνύεται όμως πως το ελληνικό κοινοβούλιο αντί να πραγματώνει την κυριαρχία του έθνους και να αξιοποιεί τα μεγάλα αυτά ζητήματα , τα αλέθει και τα συνθλίβει μέσα στις κομματικές αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες.
Καμιά αισιοδοξία δεν εκπέμπεται από το ελλαδικό κομματοκρατικό κοινοβούλιο που κατάφερε ακόμα και το εθνικό θέμα της ΑΟΖ να το υποβαθμίσει και να το βάλει στο περιθώριο.
Το έθνος χρειάζεται ριζική πολιτειακή αναθέσμιση και στα δύο κράτη του , ώστε να πραγματώνεται η εξουσία του λαού ενάντια στις επιβουλές της ξενοκίνητης ολιγαρχίας , αλλά και θεσμούς πανελληνικούς όπως το ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΩΝ που προτείνουμε εμείς οι εθνικοκοινωνιστές του ΕΔΗΚ και περιλαμβάνουμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα , όπου θα λαμβάνονται αποφάσεις στρατηγικού επιπέδου που θα δεσμεύουν τον ελληνισμό στο σύνολο του.
Ο κομματοκρατικός κοινοβουλευτισμός πολλά δεινά επεσώρευσε σε όλους τους τομείς της εθνικής και κοινωνικής ζωής. Παντού αδιέξοδα και αδιαπέραστοι τοίχοι επιστρωμένοι με λάθη επί λαθών , ιδιοτελή ατομικά και φατριαστικά συμφέροντα και προδοσίες.
Το έθνος κινδυνεύει να πεθάνει από ασφυξία μέσα στο λαβύρινθο του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού. Φτάσαμε στην εσχάτη κατάντια να μην μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα και τα πιο μικρά καθημερινά προβλήματα.
Το δίλημμα είναι τούτο: Ή θα εξαφανιστούμε από την ιστορία μένοντας κολλημένοι με το σύστημα του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού ή θα συντρίψουμε το σύστημα για να ζήσουμε , να ανακτήσουμε τον ιστορικό μας ρόλο και να μεγαλουργήσουμε .

Επιτελείο στήριξης υποψηφιότητος Λουκά Σταύρου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ