Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Να πάτε στο διάολο τραπεζίτες και ομολογιούχοι

Οι τοξικές τράπεζες της Κύπρου φορτώθηκαν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου από την Γερμανία σε άκρως “συμφέρουσες προσφορές” μέσα από αφανείς διαδικασίες .
Στην ουσία τα ομόλογα αγοράσθηκαν “κουρεμένα” από την Γερμανία έτσι ώστε το δεύτερο κούρεμα που υπέστησαν από την απομείωση του ελληνικού χρέους να ήταν ολιγότερο οδυνηρό απο όσο διατυμπανίζουν.

Για την υπόθεση αυτή θα έπρεπε να είχε γίνει εισαγγελική έρευνα και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν . Αντί αυτού όμως το πολιτικό κατεστημένο καλύπτει τους ενόχους προφανώς γιατί είναι και το ίδιο αναμεμειγμένο στο έγκλημα όπως συνέβη και με την ληστεία του χρηματιστηρίου.
Το ένοχο πολιτικό κατεστημένο επιχειρεί να σύρει την χώρα στην υποτέλεια του μνημονίου και να καλύψει τις κλεψιές και τις απάτες του τραπεζικού συστήματος που ενριζώνεται στην πολιτική φαυλοκρατία.
Τα επισφαλή δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα σε διάφορους ημέτερους του συστήματος όπως και τα υπέρογκα αυτοδάνεια των μεγαλο-υπαλλήλων των τραπεζών , όζουν ιδιοτελούς διαχείρισης για την οποία δεν έχει καμία υποχρέωση ο λαός στο σύνολο του να καλύψει τη χασούρα.
Αν κάποιοι καταθέτες ή ομολογιούχοι , ή μέτοχοι , υπέστησαν ζημία από την άθλια διαχείριση και τις κερδοσκοπικές επενδύσεις των τραπεζών τους ας τα βρουν μεταξύ τους , ας πάνε μέσα από το δρόμο της δικαιοσύνης να βρουν την άκρη. Ο υπόλοιπος λαός γιατί να υποχρεωθεί να καλύψει τους παίχτες των τραπεζικών παιγνίων;
Να πάτε στο διάβολο τραπεζίτες και ομολογιούχοι. Η εργασία του λαού και ο πλούτος της πατρίδος μας δεν είναι για να καλύψουν τις χασούρες σας.
Υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα που αποσιωπάται με περισσή επιμέλεια. Τι απέγιναν τα λεφτά των Ρώσων καταθετών και ποιους όρους θέτει η Ρωσία για την δανειοδότηση της Κύπρου ; Μήπως επιχειρείται να φορτωθεί στο λαό η λεηλασία των ρωσικών καταθέσεων μέσα από ένα δάνειο που θα καταλήξει στους Ρώσους καταθέτες; Πολλά παιχνίδια παίζονται στα παρασκήνια ώστε να μην μαθευτεί τίποτα και να καλλιεργηθεί στο λαό η δήθεν αναγκαιότητα της υποταγής του στο μνημόνιο.

Επιτελείο στήριξης υποψηφιότητος Λουκά Σταύρου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ