Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΟ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ


Διάφορα δημοσιεύματα φέρουν το Ισραήλ να ετοιμάζει ακτιβιστικές ενέργειες στη κατεχόμενη Κύπρο με πλοία που ναυλώνει κάποιος εβραίος που δεν θέλει να αποκαλύψει το όνομα του . Μόλις ανακοινώθηκε η πρόθεση αυτή του Ισραήλ κατά περίεργη σύμπτωση εμφανίστηκε και κάποιος ελλαδίτης μεγιστάνας , πρόθυμος να ναυλώσει και αυτός με δικά του έξοδα , καράβι που θα συμμετάσχει μαζί με τους ισλαηλινούς ακτιβιστές .
Στο μεταξύ όλα τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από τη Δεξιά , προετοιμάζουν τη κοινή γνώμη ώστε να αποδεχθεί ευνοϊκά τις επικείμενες ακτιβιστικές ενέργειες . Ορισμένοι μάλιστα δεν διστάζουν να διατυμπανίζουν πως θα υψώσουν εβραϊκές σημαίες και θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις . Είναι γνωστό ότι στη συνείδηση της δεξιάς υπάρχει ένας χώρος όπου συντηρείται ο έρως προς τους εβραίους και υποδαυλίζεται το μίσος προς τους Παλαιστίνιους και τους Άραβες .Παρακάμπτουν βέβαια την αιώνια εχθρότητα των Εβραίων και των Σιωνιστών εις βάρος του ελληνισμού . Ξεχνούν τον Κίσιγκερ και το ρόλο που διαδραμάτισε στην τουρκική εισβολή , ξεχνούν ποιοι υποθάλπουν τον επεκτατισμό των Σκοπίων , ξεχνούν ποιοι υποστήριξαν τον σφαγέα του ελληνισμού Κεμάλ Αττατούρκ , ξεχνούν την αγαστή συνεργασία του Ισραήλ με τις αγγλικές βάσεις και την διεθνή υποστήριξη των άγγλων από τον σιωνισμό στη προσπάθεια τους να επιβάλουν τα νέα σχέδια τους στη Κύπρο . Οι εβραίοι θέλουν να μονιμοποιήσουν τις αγγλικές βάσεις μέσα από μια συμφωνία λύσης , ώστε να τις χρησιμοποιούν ως αμυντική τους ενδοχώρα . Αυτοί που είναι συνειδητοί συνοδοιπόροι και υπερασπιστές των εβραίων απλά κάνουν το καθήκον τους , όμως συμπαρασύρουν κόσμο μαζί τους που δεν μπορεί να δει τους ελλοχεύοντες κινδύνους και πιστεύουν αυτά που του λένε οι εγκάθετοι του σιωνισμού. Ότι δηλαδή με τις ακτιβιστικές ενέργειες των εβραίων θα πνεύσει ένας άνεμος ελευθερίας στο τόπο και ότι θα αλλάξουν όλα υπέρ της υπόθεσης μας αφού θα μας στηρίζει μια «μεγάλη δύναμη» όπως είναι το Ισραήλ . Αυτά τα αίσχη οι αναίσχυντοι διαδίδουν .
Κανείς δεν ξέρει επακριβώς τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτές τις κινήσεις . Διαφαίνονται όμως από τη μελέτη των συμπαρομαρτούντων  συνθηκών οι εξής κίνδυνοι .
1.      Σε περίπτωση κρίσης και αιματοχυσίας η μόνη διαθέσιμη δύναμη που θα παρέμβει δήθεν ειρηνευτικά θα είναι η στρατιωτική δύναμη των αγγλικών βάσεων . Έτσι θα επιβεβαιώσει την «ειρηνευτική» παρουσία της στη περιοχή , γεγονός που θα καθιστούσε περιττή τη συμμετοχή της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη ή στη διατήρηση στρατού μετά τη «λύση» . Εάν κατοχυρωθεί αυτή η εντύπωση δεν γνωρίζουμε ποιες συνέπειες θα έχει στην σχέση των αγγλικών βάσεων με την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου ( ΑΟΖ ) . Από το σχέδιο Ανάν γνωρίζουμε τη προσπάθεια της Αγγλίας να αρπάξει δικαιώματα υφαλοκρηπίδας και αυτό αρκεί στο να είμαστε σε επαγρύπνηση .
2.      Θέλουν να μετεξελίξουν το αντι-τουρκικό αίσθημα του ελληνισμού της Κύπρου σε αντι-ισλαμικό και αντι-αραβικό . Αν το πετύχουν αυτό , είναι σαν να βάζουν μια θηλιά στο λαιμό μας  που θα την σφίγγουν όποτε θέλουν οι εβραίοι .Θα ακυρώσουμε το άνοιγμα της Τουρκίας προς τον ισλαμικό-αραβικό κόσμο διατηρώντας τις φιλικές μας σχέσεις με τους εν λόγω λαούς και όχι συντασσόμενοι με το Ισραήλ .
3.      Η αντιπαράθεση Τουρκίας –Ισραήλ δυνατό να υπαγορεύσει μια μόνιμη παρουσία του τουρκικού στόλου στα χωρικά ύδατα της Κύπρου που θα ασκεί ρόλο θαλάσσιου αποκλεισμού με απρόβλεπτες συνέπειες .
Ενώπιον αυτών των κινδύνων τασσόμαστε ενάντια στις ακτιβιστικές επεκτάσεις του Ισραήλ στον εθνικό μας χώρο . Η κυβέρνηση μας θα όφειλε να πάρει ξεκάθαρη θέση και να αποτρέψει μια τέτοια πράξη .
Προς τους ενθουσιώδεις δεξιόφρονες που είναι έτοιμοι να υψώσουν τη σημαία του Ισραήλ εμείς έχουμε να πούμε πως μόνο η Ελλάδα και ο ελληνικός στρατός σε μια άρρηκτη σχέση με τη Κύπρο μπορεί να αναπτερώσει τις ελπίδες του κυπριακού ελληνισμού για την απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών του .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ