Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Πρόθυμος για διαπραγματεύσεις με τον κ. Χριστόφια δηλώνει ο κ. Έρογλου . Είναι έτοιμος μάλιστα να προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι και τρεις φορές τη βδομάδα προκειμένου να εξευρεθεί λύση πριν το τέλος του έτους , διότι εξαντλείται όπως τόνισε η υπομονή των ξένων και της Τουρκίας . Θεώρησε μάλιστα υποχώρηση εκ μέρους του να συζητηθεί πρώτα το εδαφικό αντί άλλων ζητημάτων για να μη νομισθεί ότι θέτει εμπόδια στις διαδικασίες .Ξεκαθαρίζει όμως πως η λύση που επιζητεί στο περιουσιακό ( αυτή την ονομασία έλαβε η κατοχή της γης μας ) θα επέλθει με αποζημιώσεις , ανταλλαγές και επιστροφές . Η θέση αυτή φανερώνει πως η λεγόμενη τουρκική διοίκηση σε περίπτωση λύσης θα στηρίζεται σε μετατροπή της ελληνικής γης σε τουρκική περιουσία . Δηλαδή κάποιοι πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στις εστίες και περιουσίες τους αλλά θα είναι υποχρεωμένοι να δεχθούν αποζημιώσεις ώστε να εκχωρήσουν τη γη τους στους κατακτητές ή να την ανταλλάξουν με τουρκοκυπριακή περιουσία που βρίσκεται στη ελεύθερη Κύπρο. Σύμφωνα με αυτές τις θέσεις του Έρογλου , ο πρόεδρος της δημοκρατίας καλείται όχι να συζητήσει αλλά να αποδεχθεί τη γραμμή ης Τουρκίας πάνω στο περιουσιακό Δήλωσε ακόμη ότι «σε περίπτωση που οι διμερείς συνομιλίες δεν οδηγήσουν σε λύση, τότε ο ίδιος βλέπει με καλό μάτι μια πενταμερή με τη συμμετοχή της Ελλάδας, Τουρκίας, Αγγλίας, Ε/κ και Τ/κ». Με αυτές τις δηλώσεις πριν ακόμα αρχίσουν οι συνομιλίες , ο εκπρόσωπος της κατοχής προδιαγράφει το μέλλον αυτών των συνομιλιών που θα είναι η κατρακύλα στη πενταμερή διάσκεψη που θα είναι εκτός της υποβάθμισης της κυπριακής δημοκρατίας και η επιβεβαίωση της ετερονομίας της από τρίτες χώρες .Έτσι από την απόσχιση του 1963 της τουρκοκυπριακής μειονότητας , οδηγούμαστε με δικά μας λάθη στη διάλυση της δημοκρατίας και στην αποδοχή δύο ξεχωριστών οντοτήτων που διαπραγματεύονται τρόπους συνεταιρισμού ή πλήρους διαχωρισμού . Η κυπριακή δημοκρατία μέσα από αδέξιους και προδοτικούς ενίοτε χειρισμούς σύρεται στην αυτοκαταστροφή της .
Τι πρέπει και τι μπορούμε άμεσα να πράξουμε για να απεγκλωβιστούμε από τις λανθασμένες επιλογές του άθλιου πολιτικού κατεστημένου ; Τούτη είναι η αγωνιώδης ερώτηση του κυπριακού ελληνισμού .
Να σταματήσουμε τις συνομιλίες με τον εκπρόσωπο του κατοχικού συνοθυλεύματος και να ζητήσουμε την αντιπροσώπευση των τουρκοκυπρίων και μόνο αυτών σε ένα νέο κύκλο συνομιλιών με εκπρόσωπο της κυπριακής δημοκρατίας που θα ορίσει ο πρόεδρος αυτής . Για το μέλλον της Κύπρου μόνο οι νόμιμοι πολίτες της έχουν δικαίωμα να συζητούν και όχι οι παράνομοι έποικοι και συνακόλουθοι του κατοχικού τουρκικού στρατού .
Να καταγγείλουμε άμεσα την ετερονομία της κυπριακής δημοκρατίας που μας επεβλήθη με τις συνθήκες εγγυήσεων και συμμαχίας . Να διεκδικήσουμε το θεμελιώδες δικαίωμα του λαού μας για αυτοθέσμιση του συντάγματος του και αυτοδιάθεση της βούλησης του σε θέματα άμυνας και διεθνών σχέσεων . Να απαιτήσουμε με λίγα λόγια τον εκδημοκρατισμό και εξευρωπαϊσμό του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης που στραγγαλίζει το δικαίωμα της ανεξαρτησίας που δικαιούται κάθε λαός , κάθε κράτος μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε.
Αν κατανοήσουμε τη σημασία αυτών των δύο κατευθύνσεων τότε θα αναγνωρίσουμε την ανάγκη ένταξης στο συνεταιρισμό για την ειρήνη και τη συμπόρευση με τις αμυντικές επιλογές της Ε.Ε. στα πλαίσια του δικαιώματος μας για θέσμιση μίας κοινής άμυνας με την Ελλάδα .
Πράγματι μπορούν να γίνουν κινήσεις απεγκλωβισμού από την πορεία υποχώρησης όμως η τύχη της πατρίδος βρίσκεται στα χέρια αυτών που ακολουθούν πιστά τα σχέδια των εχθρών μας .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ