Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Η ΑΡΝΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚ ΜΗΤΡΟΓΟΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

Επικαλείται την οικονομική κρίση η κυβέρνηση Χριστόφια για την ακύρωση της απόφασης της βουλής των αντιπροσώπων που αναγνωρίζει τους εκ μητρογονίας πρόσφυγες .
Γύρω στα τριανταπέντε εκατομμύρια υπολογίζεται το οικονομικό κόστος αυτής της απόφασης . Αυτό το ποσό κατά την άποψη των κρατούντων , θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες ρωγμές στην οικονομία μας και θα δώσουμε επίσης στους ξένους την εντύπωση της ανευθυνότητας τη στιγμή που ετοιμαζόμαστε να ζητήσουμε δάνειο ένα δισεκατομμύριο ευρώ .Από το πλεόνασμα που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση περάσαμε στο έλλειμμα και τώρα οδεύουμε στην υποθήκευση της οικονομίας μας .
Βέβαια τα τριάντα πέντε εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσαν να εξευρεθούν πολύ εύκολα εάν κόβονταν τα επιδόματα προς τουρκοκύπριους , η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , τα επιδόματα στους διάφορους λαθρομετανάστες και αιτητές ασύλου, οι παχυλές δωρεές σε κομματικούς μηχανισμούς που εμφανίζονται με το προσωπείο πολιτισμικών και αθλητικών συλλόγων . Θα μπορούσαμε επίσης να διεκδικήσουμε έστω ένα μέρος από το χρέος της εκκλησίας στο δημόσιο . Με λίγα λόγια το οικονομικό κόστος της αναγνώρισης μπορεί να καλυφθεί . Άρα αλλού είναι το πρόβλημα . Δεν θέλουν να υπάρχουν πρόσφυγες σε αυτό το τόπο , να υπάρχουν μνήμες της εισβολής και κατοχής αφού η κατεύθυνση που ακολουθείται για τη λύση του κυπριακού , εδράζεται σε άλλη βάση . Στη βάση των προδοτικών συμφωνιών Μακαρίου – Ντενκτάς το 1977 που μιλούν ξεκάθαρα για υπέρβαση πρακτικών δυσκολιών που προκύπτουν από «εξειδικευμένα ζητήματα» . Σε αυτά τα «εξειδικευμένα ζητήματα» συμπεριλαμβάνονται και τα δικαιώματα των προσφύγων .
Θέλουν να περιορίσουν το δικαίωμα της διεκδίκησης των περιουσιών , το οποίο είναι αλληλένδετο με την ταυτότητα του πρόσφυγα που λέει ξεκάθαρα ότι αυτές οι περιουσίες αρπάχθηκαν από τους τούρκους εισβολείς και χρησιμοποιούνται κατά παράβαση παντός νόμου . Αν όμως δεν αναγνωρισθεί η ιδιότητα του πρόσφυγα τότε θα αναβαθμιστεί η ιδιότητα του χρήστη δηλαδή του τούρκου εισβολέα .
Συνεπώς ακόμα και στην εσχάτη περίπτωση της οικονομικής ανέχειας του κράτους θα όφειλαν να δώσουν προσφυγική ταυτότητα στους εκ μητρογονίας πρόσφυγες για λόγους πολιτικούς και εθνικούς .
Αντί αυτού κηρύττουν αντισυνταγματικό το ψήφισμα της βουλής και το ακυρώνουν με ένα και μοναδικό σκοπό . Τη συρρίκνωση και ακύρωση των δικαιωμάτων των προσφύγων και την υπόσκαψη της μνήμης της εισβολής και κατοχής .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ