Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Η βαρόνη Άνελεϊ καθησύχασε την βουλή των λόρδων για την συνέχιση της αγγλικής κατοχής στη Κύπρο


Η υφυπουργός εξωτερικών της Μ. Βρεττανίας βαρόνη Άνελεϊ ,διαβεβαίωσε και καθησύχασε την βουλήτων λόρδων ότι η σχέση της Κύπρου με την Ρωσία αποτελεί στην ουσία της περιφερειακή συνεργασία που δεν θίγει την κατακτητική παρουσία των άγγλων στο νησί και δεν ανατρέπει το υφιστάμενο γεωπολιτικό στάτους.

Προς επίρρωση των θέσεων της επικαλέσθηκε μάλιστα δηλώσεις του προέδρου Αναστασιάδη και του υπουργού εξωτερικών Γιαννάκη Κασουλίδη που υποκρύπτουν την υποταγή της παρούσας κυβέρνησης στην αγγλική επικυριαρχία της Κύπρου κατά παράδοση του κυπριακού κατεστημένου.
Τέλος η αναφορά της βαρόνης στο ψευδοκράτος αφήνει απέξω την ευθύνη της Μ.Βρεττανίας που δια του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης και των συνθηκών εγγυήσεως και συμμαχίας μεθοδεύτηκαν οι εξελίξεις για την πραγμάτωση της τουρκικής εισβολής , την μετατόπιση των πληθυσμών προς δημιουργία ζώνης, την κατοχή και τον εποικισμό.
Η Μ. Βρετανία είναι μια κατοχική δύναμη στη πατρίδα μας όπως και η Τουρκία που αμφότερες συνεχίζουν την κατοχή συνεργαζόμενες με τους “τουρκοκύπριους” πράκτορες αφενός και αφετέρου με το αγγλόδουλο οικονομικό -πολιτικό κατεστημένο των “ελληνοκυπρίων”.



Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ