Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Από το κούρεμα των καταθέσεων στο κούρεμα των περιουσιών

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη αποδεχόμενη το κούρεμα των καταθέσεων συνέτριψε την μεσαία επιχειρηματική τάξη με τα γνωστά αποτελέσματα διάλυσης της παραγωγής και ανεργίας .
Με τον νόμο για τις εκποιήσεις που υποτίθεται ότι θα διασφαλίζει την πρώτη κατοικία , στην ουσία κτυπιέται για άλλη μια φορά η μεσαία τάξη και γίνεται κούρεμα των περιουσιών της .

Με αυτές τις δύο κινήσεις στα πλαίσια της συμβιωτικής σχέσης αστικού κράτους και τραπεζών – εκκλησίας , ενδυναμώνεται η μεγαλοαστική τάξη και η ληστρική παρασιτική ολιγαρχία .
Πάλι με χρόνους με καιρούς , όταν η μεσαία τάξη θα ανορθωθεί με πολύ μόχθο και αγώνα θα επιστρέψει ξανά η ολιγαρχία να της αρπάξει με διάφορα κόλπα ότι συσσώρευσε και έτσι να συνεχισθεί ο καπιταλιστικός παράδεισος .
Κάποιοι λένε πως αν αλλάξουμε κάποιους ανθρώπους σε κάποιες θέσεις , αν αντικαταστήσουμε τους φαύλους από τίμιους , το σύστημα θα διορθωθεί και η ευτυχία θα ξεχειλίζει στα πρόσωπα των ανθρώπων. . Αυτοί που τα λένε βέβαια είναι , παπάδες , τραπεζίτες , ολιγάρχες , τσιράκια της ολιγαρχίας , και άλλοι τοιούτοι περιφερόμενοι του συστήματος.
Εμείς λέμε πως αυτό το σύστημα της ολιγαρχικής καταλήστευσης της εργασίας του λαού πρέπει να συντριβεί και να αντικατασταθεί από την εθνικοκοινωνική οργάνωση της οικονομίας και της πολιτικής κοινωνίας.
ΚΆΤΩ Η ΟΛΙΓΑΡΧΊΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ