Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Κυπριακό : Ο χάρτης του λαβυρίνθου

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης περιμένει τον Έρογλου να καταθέσει προτάσεις “..πάνω στα θεμελιώδη κεφάλαια του κυπριακού όπως το εδαφικό , την ασφάλεια , τις εγγυήσεις και το θέμα των εποίκων...” ώστε να απομείνει η τελευταία φάση του αίσχους του πάρε – δώσε.
Ο Έρογλου από την άλλη αρνείται να δεχθεί τα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) και αναμένει την καταγραφή ενός οδικού χάρτη που θα οδηγήσει στα ΔΥΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ.

Αν και η εφαρμογή των ΜΟΕ θα ωφελούσε το κατοχικό μόρφωμα και θα το αναβάθμιζε έτι περισσότερο εντούτοις οι εκπρόσωποι της κατοχής τα απορρίπτουν . Διότι προσβλέπουν πως μέσα από ένα νέο αδιέξοδο θα έχουν περισσότερα οφέλη προς τον στόχο που έχουν ορίσει , δηλαδή την αναγνώριση του ψευδοκράτους.
Μετά από ένα αδιέξοδο ενδεχομένως να δεχθούν να συζητήσουν τα ΜΟΕ.
Αν πάλι δεν υπάρξει αδιέξοδο στις συνομιλίες και μέσα από το αίσχος του πάρε δώσε καταλήξουν σε ένα μόρφωμα που θα το θέσουν σε ΔΙΠΛΟ ΔΗΜΟΦΗΦΙΣΜΑ , τότε ανεξαρτήτως του αποτελέσματος οι τούρκοι γνωρίζουν πως θα είναι ωφελημένοι .
Διότι η ίδια η διαδικασία του ΔΙΠΛΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ κατ ' επανάληψη του αίσχους του 2004 , κατοχυρώνει για άλλη μια φορά το ξεχωριστό εκλογικό τους σώμα που εδραιώνεται σε ένα ξεχωριστό λαό.
Ενώπιον αυτών των τουρκικών στόχων ο Αναστασιάδης θα πάει στην συνάντηση με τον Έρογλου για να ζητήσει το άνοιγμα και άλλων οδοφραγμάτων. Το ενδιαφέρον του Αναστασιάδη για την πρόοδο και ανάπτυξη του κατοχικού μορφώματος εκδηλώνεται με κάθε ευκαιρία.
Παρά ταύτα την Κυριακή ως συνήθως θα παρευρεθεί σε μνημόσυνα ηρώων και μαζί με το παπαδαριό και τους εθνικόφρονες που παροικούν τα δώματα της ληστρικής ολιγαρχίας θα εκφωνεί λόγους και θα εμφανίζεται ως συνεχιστής του αγώνα της ΕΟΚΑ.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ