Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ


Μετά την εκατέρωθεν κατάθεση προτάσεων πάνω σε όλες τις πτυχές του κυπριακού , οι δύο κοινοτάρχες θα περάσουν στη τελική φάση των συνομιλιών που είναι το λεγόμενο ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ.
Στη φάση αυτή δεν αποκλείεται να παρεβρεθούν και ξένες δυνάμεις που από ότι δείχνουν οι κατευθύνσεις Αναστασιάδη θα προεξάρχουν οι Αμερικανικοί.
Μέσα από αυτή την μακρά διαδικασία που οδεύει προς το τέλος της θα πραγματωθεί στην ουσία η μετεξέλιξη του πρώτου κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης σε ένα δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα που θα προκύψει από την βούληση των κατακτητών και των ολιγαρχιών που τυραννούν την Κύπρο σε βορρά και νότο.
Που είναι η λαϊκή παρουσία ; που είναι η συμβολή του πολίτη στη διαμόρφωση του συντάγματος του και των θεσμών του ; που είναι το δικαίωμα της μετεξέλιξης από την μετα-αποικιοκρατία στην πραγματική δημοκρατία; Αυτά τα μεγέθη είναι από καιρό ανύπαρκτα στη Κύπρο.
Νομίζουν ότι θα φέρουν λύση και ειρήνη και δίκαιο στο τόπο πραγματώνοντας την βούληση της κατοχής και των ολιγαρχιών. Θα σπύρουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες.
Στην προσπάθεια των κρατούντων να μετεξελίξουν την κυπριακή δημοκρατία με το κατακτητικό της σύνταγμα σε ένα ομόσπονδο δικοινοτικό και διζωνικό τερατούργημα , εμείς οι πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας διεκδικούμε πρώτα από όλα σεβασμό στην ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και της ισότητας μεταξύ των πολιτών χωρίς κοινοτικούς θρησκευτικο-ρατσιστικούς διαχωρισμούς και συνακόλουθα μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που θα είναι η νόμιμη και δίκαιη εξέλιξη του απελευθερωτικού αντι-αποικιοκρατικού αγώνα της ΕΟΚΑ που είχε ως στόχο την γνήσια ανεξαρτησία που ταυτίζεται με την ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ.
Διεκδικούμε πραγματική δημοκρατία και γνήσια ανεξαρτησία.
Καμιά δύναμη δεν μπορεί να μας στερήσει αυτά τα δικαιώματα που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο.
Καμιά υπογραφή από οποιοδήποτε δεν μπορεί να αναιρέσει τα δίκαια μας .
Φωτιά στα σχέδια των κατακτητών και των προδοτών.

Λουκάς Σταύρου
πρόεδρος ΕΔΗΚ