Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ

Το ενδοτικό Ζυριχικό κατεστημένο αντικατέστησε το αξίωμα της απελευθέρωσης με την απάτη της ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ.
Για αυτή την επανένωση ορκίσθηκε χθες ο πρόεδρος Αναστασιάδης , στον επικήδειο λόγο του προ του σκηνώματος του εκλιπόντος Γλαύκου Κληρίδη , ότι θα εργαστεί με όλες τους του τις δυνάμεις για την πραγμάτωση της .
Με τον όρο επανένωση εννοούν οι κρατούντες την δημιουργία ενός μορφώματος που θα δώσει το δικαίωμα στο κατοχικό μόρφωμα , αφού θα του παραχωρηθεί αναγνώριση της αυτονομίας και οικονομικής αυτοδυναμίας , να συγκυβερνά ολόκληρη την Κύπρο.

Αυτό το κατοχικό μόρφωμα είναι δημιούργημα της βίας της τουρκικής εισβολής.
Πολιτικός σκοπός της εισβολής ήταν να πετύχει την αυτονομία και οικονομική αυτοδυναμία ή βιωσιμότητα του κατεχόμενου τμήματος στο οποίο συγκεντρώθηκαν οι “τουρκοκύπριοι” και στη συνέχεια μέσω αυτού του βήματος να ασκηθεί έλεγχος σε ολόκληρη την Κύπρο υπό την κάλυψη μιας λύσης ομόσπονδης ή συνομόσπονδης.
Αυτούς τους στόχους της εισβολής και του τουρκικού επεκτατισμού θέλει στη ουσία να ολοκληρώσει το Ζυριχικό κατεστημένο υπό την σημαία της ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ.
Το Ζυριχικό κατεστημένο ταυτίζεται με λίγα λόγια με τους σκοπούς του τουρκικού επεκτατισμού και συναινεί στην δημιουργία ενός ΨΕΥΤΟΔΙΚΑΊΟΥ που θα στηθεί πάνω στο πρωτογενές άδικο της εισβολής.
Καμία διαφορά δεν υπάρχει ανάμεσα στους μειοδότες που βρίσκονται στο πηδάλιο της κυπριακής δημοκρατίας και στους επιτελάρχες του τουρκικού επεκτατισμού , πολιτικούς και στρατιωτικούς.
Όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε αυτή την περίεργη ταύτιση της πολιτικής μας ηγεσίας με τους κατακτητές τόσο το καλύτερο για την πατρίδα. Αν ο λαός δεν το καταλάβει και μάλλον έτσι δείχνουν τα φαινόμενα , τότε η μοίρα μας είναι καθορισμένη . Η αδυναμία κατανόησης του κινδύνου που παράγεται από την νοσηρή ηγεσία “μας” μόνον όλεθρο θα φέρει στο κυπριακό ελληνισμό.
Η διαπίστωση αυτή σημαίνει πως μόνο μέσα από την λαϊκή αφύπνιση θα ανατείλει η ελπίδα μιας νέας πορείας που θα έχει ως σκοπό της την απελευθέρωση.
Το ΨΕΥΤΟΔΙΚΑΙΟ που θέλουν να επιβάλουν οι κατακτητές και οι εδώ κρατούντες συνεπικουρούμενοι και από τους μειοδότες της ελληνικής κυβερνήσεως που ήδη αποδέχθηκαν να συνομιλούν με τον εκπρόσωπο της κατοχής , όπως κι αν το πετύχουν , ακόμα και μέσα από ισχυρή πλειοψηφία , δεν μπορεί να αναιρέσει την ενδογενή παρανομία και το ενδογενές άδικο που απορρέει από το πρωτογενές άδικο της βίας και της εισβολής.
Το ΨΕΥΔΟΔΙΚΑΙΟ της ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ δεν μπορεί να εκμηδενίσει το αξιακό υπόβαθρο επί του οποίου εδράζεται κάθε δευτερογενές δίκαιο στον πολιτισμένο κόσμο . Ως εκ τούτου θα δημιουργήσει κατ' ανάγκη συνθήκες ακραίας σύγκρουσης με το συνειδησιακό και αξιακό βάθος που θα εκφραστεί σε βιαία σύγκρουση των δυνάμεων της ελευθερίας κατά των ορδών της ταπείνωσης και του ατομικού και εθνικού εξευτελισμού.
Οι Έλληνες δεν θα αποδεχθούν την εθνική ταπείνωση της ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ . Και αυτό το γνωρίζουν οι μειοδότες σε Κύπρο και Ελλάδα.
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές του ΕΔΗΚ έχουμε πρόταση λύσης που εδράζεται πάνω στο διεθνές δίκαιο , στην αρχή της αυτοδιάθεσης και της πραγματικής δημοκρατίας .
Δεν αρνούμαστε απλώς την “λύση” που προτείνουν οι ενδοτικοί αλλά καταθέτουμε πρόταση δίκαιης λύσης που εδράζεται σε αξίες και αρχές που διέπουν την ζωή των ελευθέρων εθνών.
Αν αυτή η λύση δικαίου που προτείνουμε δεν γίνει σεβαστή από τους “τουρκοκύπριους” , ώστε να τους αποσυνδέσει ταυτόχρονα από τον τουρκικό επεκτατισμό , τότε πρέπει να προετοιμάσουμε τον απελευθερωτικό αγώνα.
Δικαιώματα σε αυτή τη γη θα έχουν μόνον όσοι εναντιωθούν εμπράκτως στη κατοχή. Όσοι ταυτιστούν με τους κατακτητές θα έχουν την τύχη των ηττημένων ορδών της εισβολής.
Γιατί είμαστε βέβαιοι πως η θεά της Νίκης θα οδηγήσει μια μέρα το στρατό μας στην ελεύθερη Κερύνεια και το λάβαρο του μαιανδρικού σταυρού θα κυματίσει στην αναγεννημένη όψη της.

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ
Η φωνή της εθνικιστικής αριστεράς