Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΑΝΤΩΝΗ ΠΙΕΡΙΔΗ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑ ΣΤΑΥΡΟΥ


Κατετέθησαν σήμερα (3-5-2011) οι υποψηφιότητες των Αντώνη Πιερίδη και Λουκά Σταύρου ενώπιον του επάρχου Λεμεσού στο διοικητήριο Λεμεσού.
Ο έπαρχος ανακοίνωσε ενώπιον των υποψηφίων ότι έγιναν δεκτές οι υποψηφιότητες, δεν έγιναν όμως δεκτά τα εμβλήματα που καταθέσαμε και πρόσθεσε ότι το μεν ένα σύμβολο (ΜΑΙΑΝΔΡΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ) προσομοιάζει με θρησκευτικό σύμβολο , το δε άλλο (ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ) προσομοιάζει με σημαία τρίτης χώρας.
Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος κ. Λουκάς Σταύρου είπε σχετικά με την άρνηση αποδοχής των εμβλημάτων ότι « όποια και αν είναι η δική σας απόφαση , τα εμβλήματα μας θα κυματίσουν θριαμβευτικά όταν ο ελληνικός στρατός θα εισέρχεται ελευθερωτής στους αιματοβαμμένους δρόμους της Κερύνειας».
Ακολούθησαν δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Αντώνης Πιερίδης ερωτηθείς για την απόρριψη των εμβλημάτων , χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση των υπευθύνων και προσπάθεια ακύρωσης του προεκλογικού μας αγώνα που εστίαζε στη προβολή των ελληνικών μας εμβλημάτων.
Ο κ Λουκάς Σταύρου δήλωσε: Η πατρίδα εκτίθεται σε ακραίους κινδύνους , οδηγημένη από ένα αγγλόδουλο και προδοτικό κατεστημένο. Καλώ τον πρόεδρο της κυπριακής δημοκρατίας κ. Χριστόφια να σταματήσει τις διαδικασίες που οδηγούν στην επανάληψη της εσχάτης προδοσίας του 2004, δηλαδή στο διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων . Κατερχόμαστε σε αυτές τις εκλογές για να κτυπήσουμε την προδοσία και να παλέψουμε για ένα δημοκρατικό εθνικοκοινωνικό κράτος»
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ –ΕΔΗΚ