Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ Η «ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ» ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ


Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε συνέντευξη του για το κυπριακό στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είπε πως «Έχει εθνική άποψη η Εκκλησία και όχι πολιτική». Αυτή η εθνική άποψη της εκκλησίας περιγράφεται από τον αρχιεπίσκοπο ως «ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ»
Θα ήταν εθνική η άποψη της εκκλησίας αρχιεπίσκοπε εάν έλεγε ξεκάθαρα ότι η λύση του κυπριακού είναι μια και μοναδική : Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.
Αντίθετα η λεγόμενη «βιώσιμη λύση» σημαίνει συνδιαλλαγή, υποχώρηση, αποδοχή καταστάσεων και δεδομένων που επέβαλε η εισβολή.
Άρα αρχιεπίσκοπε η θέση της εκκλησίας δεν είναι εθνική αλλά πολιτική και ραγιαδίστικη πολιτική μάλιστα. Η εκκλησία με αυτή την πονηριά της ¨βιώσιμης λύσης» συντάσσεται με το πολιτικό κατεστημένο και βαδίζει πάνω στο δρόμο της προδοσίας της Ζυρίχης , των συμφωνιών «κορυφής» του 1977 και των λοιπών επαίσχυντων υποχωρήσεων.
Η φιλοσοφία της «βιώσιμης λύσης» υπάγεται στη γνωστή μακραίωνη φιλοσοφία της προσαρμοστικότητας της εκκλησίας σε κάθε μορφή και κατάσταση τυραννίας.
Όσο για το σχέδιο Ανάν στο οποίο αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος ως υποχρέωση που ανέλαβε ο Κληρίδης να το περάσει στο λαό, επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι το σχέδιο Ανάν όπως τέθηκε μέσα από το διπλό δημοψήφισμα με τη συμμετοχή των εποίκων (δηλαδή όσων το κατοχικό μόρφωμα αναγόρευσε «πολίτες» του) ήταν μια πράξη εσχάτης προδοσίας που θα την βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας. Στην ουσία το πολιτικό κατεστημένο και η εκκλησία αναγνώρισαν το κατοχικό μόρφωμα και έθεσαν τις βάσεις του διλήμματος της διχοτόμησης ή ομοσπονδίας.
Ενάντια σε όλα αυτά τα σχέδια στα οποία συμμετέχει και η εκκλησία άλλοτε με τη παρότρυνση της και άλλοτε με την σιγή της , έχουμε χρέος να αντιτάξουμε την στρατηγική της απελευθέρωσης και να ξεσκεπάσουμε τη προδοσία.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ