Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ Δ.Δ.Ο. ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Όσοι υποστηρίζουν την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία (ΔΔΟ) ισχυρίζονται ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποφευχθεί η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ.
Με τον όρο διχοτόμηση εννοούν την μετεξέλιξη της "παρούσας κατάστασης" σε δύο αυτόνομα ξεχωριστά κράτη.Πράγμα που σημαίνει την αναγνώριση του παράνομου κράτους που ανακήρυξαν οι τούρκοι κατακτητές.
Με τον όρο "παρούσα κατάσταση" που αναφέραμε πιο πάνω , εννοούμε την ύπαρξη ενός κράτους, δηλαδή της Κυπριακής Δημοκρατίας , που είναι ισότιμο μέλος της Ε.Ε.,με καταγεγραμμένο το γεγονός ότι ένα μέρος της επικράτειας αυτού του νόμιμου κράτους, κατέχεται απο τουρκικές δυνάμεις εισβολής.Η παρούσα αυτή κατάσταση περιγράφεται απο σωρεία διεθνών νόμων και αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών.Κατά συνέπεια η πάροδος του χρόνου , ως παράταση της κατοχής , σε τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει το νομικό πλαίσιο που περιγράφει την παρούσα κατάσταση , ούτε να ακυρώσει τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών , χωρίς τον κίνδυνο να ακυρωθεί η υπόσταση του εν λόγω οργανισμού. Αν δηλαδή το πείσμα της Τουρκίας να συνεχίζει την κατοχή είναι ικανό να τροποποιεί εκ βάθρων το διεθνές δίκαιο τότε ζούμε στο θέατρο του παραλόγου.Η διεθνής κοινότητα για πολλούς και διάφορους λόγους αδυνατεί να επιβάλει με δικές της δυνάμεις το δίκαιο, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόθυμη να το καταργήσει.
Ώστε λοιπόν ούτε απο την πλευρά της Ε.Ε ούτε απο την πλευρά των Η.Εθνών είναι δυνατό να ανατραπεί η διεθνής νομιμότητα και να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος και μάλιστα ως νόμιμο μέλος της Ε.Ε. Ο μόνος τρόπος να παραγνωριστεί το διεθνές δίκαιο είναι να το ζητήσει ή να το επιτρέψει η δική μας πλευρά.
Εαν εμείς επιμένουμε και διεκδικούμε το δίκαιο μας , εάν στηρίζουμε το πρόβλημα στην αλήθεια του δηλαδή στην εισβολή και κατοχή, εάν απαιτούμε την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και δεν υποχωρούμε στην αποδοχή του εγκλήματος του εποικισμού, εάν απαιτούμε επέκταση της νομιμότητας και κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στα σκλαβωμένα εδάφη της , και σταματήσουμε να ενισχύουμε οικονομικά τη κατοχή και να αρνούμαστε την εμπόλεμη κατάσταση με αυτή , αφήνοντας ανοικτά τα οδοφράγματα , τότε ούτε τα Η.Ε , ούτε η Ε.Ε θα προβούν ποτέ σε μετεξέλιξη της κυπριακής δημοκρατίας σε δύο αυτόνομα κράτη. Πρόκειται με λίγα λόγια περί ωμής απειλής που οι κρατούντες και οι άγγλοι πάτρωνες τους , ασκούν στο κυπριακό ελληνισμό .
Η απόρριψη της ΔΔΟ δεν οδηγεί στη διχοτόμηση αλλά ανοίγει επιτέλους τη προοπτική μιας νέας στρατηγικής , ανατροπής του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης και εγκαθίδρυσης Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας .Αυτή τη νέα στρατηγική είναι υποχρεωμένοι να στηρίξουν και η Ε.Ε, και τα Η.Ε.
Το εμπόδιο προς αυτή τη κατεύθυνση είναι το πολιτικό κατεστημένο στο σύνολο του. Ο πόλεμος εναντίον του είναι η τελευταία μας ελπίδα.Το ευτύχημα είναι ότι για πρώτη φορά , οι λαϊκές εθνικιστικές δυνάμεις διεκδικούν την είσοδο τους στη πολιτική σκηνή.Παρά τα σενάρια διάσπασης και πολυμετωπισμού που ετοιμάζουν οι δυνάμεις του σκότους , το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα θα προχωρήσει δυνατό και ενωμένο στην πραγματοποίηση των στρατηγικών του στόχων.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ