Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΛΑΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Οι Τούρκοι γνωρίζουν τις προτάσεις που κατέθεσε ο κ .Χριστόφιας για το περιουσιακό , ο ΟΗΕ επίσης γνωρίζει , τα υψηλόβαθμα στελέχη των κομμάτων ομοίως . Εκείνος που δεν γνωρίζει τα διαμοιβόμενα και δεν δικαιούται να γνωρίζει , κατά την άποψη του προέδρου της δημοκρατίας είναι ο κυπριακός λαός.Το σκεπτικό αυτής της θέσης δεν προσεγγίζεται εύκολα . Μπορεί να ιδωθεί από πολλές πλευρές και να ερμηνευθεί πολύτροπα. Το βέβαιο είναι ότι εν αναμονή και των εξελίξεων πριν το τέλος του τρέχοντος έτους , η άρνηση πληροφόρησης του λαού δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θέλουν να δώσουν πολύ χρόνο στο λαό να αναγνώσει σωστά και να σκεφτεί το σχέδιο που του ετοιμάζουν. Τι θα πετύχουν όμως με αυτή τη τακτική , εάν σύρουν το λαό βεβιασμένα σε ένα δημοψήφισμα για το σχέδιο λύσης;Προφανώς διακινδυνεύουν να εισπράξουν ένα νέο ΟΧΙ . Διότι εάν πράγματι πίστευαν ότι το σχέδιο που θα φέρουν είναι δίκαιο και βιώσιμο,  θα έδιναν τον απαιτούμενο χρόνο στο λαό να το μελετήσει και δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να πληροφορούν το λαό εκ των προτέρων για κάθε τους βήμα και κάθε πρόταση που καταθέτουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους κατακτητές.Γιατί όμως να ριψοκινδυνέυσουν ένα νέο ΟΧΙ σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα; Εδώ είναι η απορία. Μήπως αδιαφορούν για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έχοντες επίγνωση του γεγονότος ότι η διαδικασία που θα οδηγήσει στο δημοψήφισμα θα οδηγήσει καθεαυτή σε προσυμφωνημένα σχέδια και παγίωση και νομιμοποίηση τετελεσμένων; Διότι εάν επαναληφθεί η προδοσία του 2004 , να τεθεί το δημοψήφισμα σε δύο εκλογικά σώματα που στο ένα εξ αυτών θα συμμετέχουν και οι έποικοι , τότε δεν θα έχει και τόση σημασία η απόφαση του λαού για το περιεχόμενο του σχεδίου , αφού η ίδια η διαδικασία θα παγιώνει δύο λαούς που συζητούν ή ψηφίζουν για ένα κοινό σύνταγμα υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Σε αυτή τη περίπτωση παγιώνεται ο διαχωρισμός του ενός λαού της κυπριακής δημοκρατίας σε δύο λαούς και νομιμοποιείται η παρουσία όλων των εποίκων. Έτσι μπαίνουν οι βάσεις για να περάσει το κυπριακό σε μια άλλη φάση . Στη φάση της αναγνώρισης του παράνομου κατοχικού μορφώματος και στο άνοιγμα μιας νέας πορείας συνομιλιών που θα αποσκοπούν είτε στην συνομοσπονδία είτε στην αποδοχή δύο κρατών. Αυτή η νέα κατάσταση θα είναι στην ουσία μια διαδικασία εφαρμογής του σχεδίου Ανάν υπό την πίεση των πραγμάτων . Συνεπώς οι κρατούντες μεθοδεύουν ένα ΝΕΟ ΟΧΙ για να τσιμεντώσουν εμπράκτως το σχέδιο Ανάν.
Το διχοτομικό σχέδιο των Άγγλων το οποίο προσυπέγραψε η εθναρχεύουσα εκκλησία και συνέχισαν οι πολιτικοί επίγονοι τίθεται σε εφαρμογή μέσα από χίλιες μηχανορραφίες και συνωμοσίες .  
Ο αγώνας για την ανατροπή αυτών των σχεδίων είναι μεγάλος . Η μορφή που θα πάρει αυτός ο τιτάνιος αγώνας είναι απρόβλεπτη  όπως επίσης και το αποτέλεσμα. Αλλά τουλάχιστον να πούμε στο έθνος πως δεν εγκαταλείψαμε τα οχυρά και δεν αφήσαμε τους οχτρούς και τους προδότες να διαβούν χωρίς γρανιτένια αντίσταση  .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΌ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ( ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ