Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΕΞΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Προς την ορθή κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση αναφορικά με τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας .

Η αύξηση του αφορολογήτου ορίου στο 1 εκ. ευρώ δεν θα πλήξει τα λαϊκά στρώματα , όπως διατείνεται ο ΔΗ.ΣΥ . αλλά θα επιβάλει μια δίκαιη φορολόγηση στους μεγαλοκτηματίες που ανέρχονται περίπου στο 2% .

Ο υπουργός εσωτερικών κ. Σιλικιώτης άφησε μάλιστα να νοηθεί ότι η έντονη διαμαρτυρία του αντιπροέδρου του ΔΗ.ΣΥ. κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και των περί αυτόν , οφείλεται στο γεγονός ότι πλήττονται άμεσα τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Αλλά ακόμα και αν δεν επρόκειτο περί προσωπικών συμφερόντων , με αμείωτο πάθος θα διερρήγνυε τα ιμάτια του ο πάφειος πολιτικός , εφόσον το μέτρο «πλήττει» την ολιγαρχία του πλούτου της οποίας ετάχθη άγρυπνος φρουρός .

Εμείς αναμένουμε από τα μέτρα αυτά , της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας να μη εξαιρεθεί κανείς , ούτε η εκκλησία ούτε οι τράπεζες .

Βέβαια αυτή η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης δεν θα μας βγάλει από την οικονομική κρίση .Τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας παραμένουν άθικτα .

Όπως :

Ο υπέρογκος δημόσιος τομέας που η συντήρηση του απαιτεί συνεχείς φορολογικές επιθέσεις στο λαό είτε δι, αμέσων είτε δι, εμμέσων φόρων .

Οι συνεχώς αυξανόμενοι παχυλοί μισθοί μιας ολιγαρχίας δημοσίων υπαλλήλων που σε συνδυασμό με τη διαφθορά συνθέτει μια ληστρική νομεγκλατούρα .

Οι ημικρατικοί οργανισμοί που κατάντησαν να είναι εκτροφεία κομματόσκυλων και αντιλαϊκά μονοπώλια .

Η ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία των τραπεζών η οποία συμπαρασύρει και τις συνεργατικές τράπεζες στην αύξηση του κόστους του χρήματος και στις αντιπαραγωγικές επενδύσεις .

Η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων από την παράνομη εργασία των λαθρομεταναστών και η αύξηση της ανεργίας .

Η εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής .

Η έλλειψη στρατηγικής για αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ( Ε.ΔΗ.Κ.)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ