Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Λόγος του προέδρου του Ε.ΔΗ.Κ. κ. Λουκά Σταύρου , στην εκδήλωση της 11ης Ιανουαρίου 2010

Κυρίες και κύριοι ,

Η αποψινή εκδήλωση επικεντρώνεται στην παρουσίαση του ΟΡΘΟΥ ΝΑΙ από τον πρόεδρο της ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ κύριο Πάνο Ιωαννίδη , τον οποίο ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας .

Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα : Οι τούρκοι , βοηθούμενοι από τους άγγλους και τους σιωνιστές στους σχεδιασμούς και τις διεκδικήσεις τους εμφανίζονται ολοένα και πιο απαιτητικοί . Συνεχώς ζητούν άλλα και άλλα .

Εφαρμόζουν μια μακροχρόνια επιθετική πολιτική και πετυχαίνουν σε όλα τους τα βήματα , με απώτερο σκοπό την τουρκοποίηση της Κύπρου .

Αυτό ας σημειωθεί δεν είναι έκφραση φοβίας , ούτε εφεύρημα της πολιτικής προπαγάνδας . Υπάρχουν τα ιστορικά προηγούμενα της Ίμβρου , της Τενέδου , της Κωνσταντινούπολης .

Αυτά είναι παραδείγματα για το τι μπορεί να πάθουμε αν δεχθούμε τουρκική διοίκηση έστω και σε μια χούφτα γης στη πατρίδα μας .

Ένα νέο αίτημα των τούρκων που δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα και φανερώνει ξεκάθαρα τις προθέσεις τους είναι το εξής .

Για να δεχθούμε λένε κάποιες από τις προτάσεις σας , τις προτάσεις Χριστόφια δηλαδή , πρέπει και σεις να δεχθείτε την ελεύθερη διακίνηση , απόκτηση περιουσίας και εγκατάσταση των τούρκων υπηκόων στη Κύπρο στα πλαίσια μιας ίσης μεταχείρισης των τούρκων πολιτών με τους έλληνες πολίτες .

Με λίγα λόγια οι τούρκοι απαιτούν άμεσο και απρόσκοπτο εποικισμό όχι μόνο των κατεχομένων που ήδη έχουν κουβαλήσει πάνω από 200.000 έποικους , αλλά ολόκληρης της Κύπρου , προσθέτοντας ακόμα ως δεύτερο όρο , η ελεύθερη και ανεμπόδιστη διακίνηση των τούρκων στη Κύπρο να τεθεί σε ισχύ πριν και ανεξάρτητα από την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση .

Αυτά ζητούν οι τούρκοι , απερίφραστα και ξεκάθαρα να τους δοθεί η άδεια να εποικήσουν τη Κύπρο .

Και οι δικοί μας ηγέτες έχουν το ύποπτο θράσος να κάθονται μαζί τους στο ίδιο τραπέζι και να συνομιλούν και να παζαρεύουν τα δίκαια του ελληνισμού μας .

Ζητούν την μετατροπή της Κύπρου σε τουρκική επαρχεία , και θα το επιτύχουν αν τους δώσουμε εμείς το δικαίωμα αποδεχόμενοι τη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας .

Όπου , η υπό τουρκική διοίκηση συνιστώσα πολιτεία θα είναι στην ουσία και στη πράξη τουρκική επαρχία με ότι αυτό σημαίνει για μια αποστρατικοποιημένη Κύπρο στην οποία θα έχουν δικαίωμα να κινούνται απρόσκοπτα σε όλη την επικράτεια της τα εκ Τουρκίας ορμώμενα μογγολικά στίφη . Υπό τη κάλυψη μάλιστα του μοναδικού στρατού που θα παραμείνει στη Κύπρο , του αγγλικού στρατού των βάσεων .

Με λίγα λόγια οι τούρκοι ξέρουν τι θέλουν . Έχουν μια στρατηγική που υλοποιούν με αποφασιστικές κινήσεις , συνδυάζοντας τη διπλωματία με τη βία ..

Το ερώτημα είναι , εμείς τι κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τον επεκτατισμό τους;

Εφαρμόζουμε δυστυχώς από το 74 και εντεύθεν , μια στρατηγική συνδιαλλαγής , υποχώρησης και προσαρμογής στα σχέδια των θανάσιμων εχθρών μας .

Ελληνίδες και έλληνες ,

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην απόσειση των τουρκικών σχεδίων , είναι το ηττοπαθές , σάπιο και διεφθαρμένο , πολιτικό κατεστημένο που κάθισε στο σβέρκο του ελληνισμού μας ελέω αγγλικής πολιτικής από το 1960 , υπό τη στήριξη των εγκάθετων οικονομικών συμφερόντων μιας ολιγαρχίας τραπεζιτών και μεταπρατών .

Αν δεν καταγγείλουμε τη στρατηγική της υποχώρησης , εάν δεν την εκθέσουμε στο λαό ως στρατηγική που περιλαμβάνει συμφωνίες και πράξεις κατάπτυστης συνδιαλλαγής και εσχάτης προδοσίας , τότε δεν έχουμε μέλλον σε αυτό το τόπο .

Οι ορδές των μογγόλων θα περάσουν πάνω από τα ερείπια του ελληνισμού μας .Και θάρθουν τότε οι πικροί καιροί που θα ανταμώνουν τα παιδιά μας στη ξενιτιά και θα θυμούνται και θα κλαίνε και θα αναθεματίζουν την στείρα και άγονη γενιά μας που άφησε τη πατρίδα να χαθεί .

Αν όμως αποφασίσουμε να αντισταθούμε , να ανακόψουμε τη ντροπή της υποχώρησης τότε θα είμαστε άξιοι τιμής , όπως η ένδοξη γενιά της ΕΟΚΑ που θα μείνει στους αιώνες δόξα και καύχημα του ελληνισμού μας .

Δυστυχώς , ο τόπος μας κυβερνήθηκε από μειοδότες πολιτικούς , επηρμένους και υπερφίαλους εραστές της εξουσίας , προβατόμορφους λύκους και τυραννίσκους , ελεεινούς ανθέλληνες που στο ένα χέρι έσειαν την ελληνική σημαία και με το άλλο υπέγραφαν την καταδίκη του κυπριακού ελληνισμού.

Κούφια είδωλα λάτρευσε ο λαός μας και κάτω από τη σκιά τους σύρθηκε γονυπετής όλα αυτά τα χρόνια .

Έτσι φτάσαμε , από την εσχάτη προδοσία του 1997 , στο τωρινό αίσχος του ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ .

Η σημερινή κυβέρνηση , με την μονομερή και αντιδημοκρατική εκστρατεία διαφώτισης περί της ομοσπονδίας , παραδέχεται ότι από το 77 έχει τεθεί το περιεχόμενο της διζωνικότητας . Εμείς έχουμε καταγγείλει από καιρό ότι σε αυτή τη καταραμένη συμφωνία δεν έχει τεθεί μόνο η ιδέα της διζωνικότητας αλλά και του συνιστόντος κράτους . Με βάση εκείνη τη συμφωνία – που ήταν παραχώρηση της γης μας στους τούρκους , φτάσαμε στο σχέδιο Ανάν και στο σημερινό κατάντημα της αποδοχής 50000 τούρκων εποίκων πλέον των 90.000 που το κατοχικό καθεστώς πολιτογράφησε ως τουρκοκύπριους .

Η ανθελληνική ταυτότητα του πολιτικού κατεστημένου έχει αποκαλυφθεί σε όλη της την αποκρουστικότητα .

Ιδίως δε από το δημοψήφισμα του 2004 και το ηρωικό ΟΧΙ του ελληνισμού , η προσπάθεια επαναφοράς των ιδίων σχεδίων με άλλο περικάλυμμα φανερώνει την επικίνδυνη αυτονόμηση του κατεστημένου από τη λαϊκή βούληση .

Το επόμενο βήμα είναι ένα και μοναδικό : να αφήσουμε να ξεχειλίσει μέσα από τη ψυχή του λαού η απέχθεια και το αβυσσαλέο μίσος προς τους κατακτητές και τους τουρκοπροσκυνημένους , και ένας χείμαρρος λαϊκής οργής να ποδοπατήσει και πυρπολήσει στο πέρασμα του το χάρτινο κόσμο της υποχώρησης και της προδοσίας .

Να πέσουν τα είδωλα από τα βάθρα τους και να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο στο καταγάλανο ουρανό της πατρίδας .

Δεν παραχωρούμε ούτε μια χούφτα χώμα στους κατακτητές .

Είμαστε βέβαιοι πως μέσα από μια νέα στρατηγική , στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ένωσης , θα αλλάξουμε τα αρνητικά δεδομένα που επεσόρευσε ο πολιτικός ραγιαδισμός και θα σταθούμε μπροστά σε ελπιδοφόρες προοπτικές .

Ο πολιτισμός δεν μπορεί να νομιμοποιήσει την αρπαγή και τη βία .

Φτάνει εμείς να επιμείνουμε στη γραμμή του δικαίου και όχι στη γραμμή της παράκαμψης του και της επιβολής ενός οθωμανικού και αποικιοκρατικού πολιτεύματος με το όνομα διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία .

Σε αυτό τον αγώνα της ΟΡΘΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ και της στρατηγικής της απελευθέρωσης το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ έχει να διαδραματίσει ένα πολύ σημαντικό ρόλο .

Μέσα από την υπεράσπιση των αξιών του ελληνικού έθνους , την οικονομική στήριξη των λαϊκών στρωμάτων και όλων των παραγωγικών δυνάμεων , τη πίστη στις αρχές της δημοκρατίας, ευελπιστεί να απεγκλωβίσει τις λαϊκές δυνάμεις της εθνικής , ενωτικής παράταξης και να τις συνενώσει σε ένα ισχυρό , αυτόνομο πολιτικό σχήμα που θα βαδίσει μπροστά στους νέους καιρούς .

Η ψυχροπολεμική αντιπαράθεση μεταξύ αριστεράς και δεξιάς και τα ιδεολογήματα της εποχής εκείνης δεν έχουν πια να διαδραματίσουν κανένα ιστορικό ρόλο. Τουναντίον παρατείνουν την σχάση των εθνικών λαϊκών κοινοτήτων και υπηρετούν την παγκοσμιοποίηση .

Δεν είναι τυχαίο που τα δύο μεγάλα κόμματα του ΑΚΕΛ και του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ εξωτερικεύοντας τη σαπίλα των ιδεολογιών τους , προτάσσουν τη ταπείνωση και τον ραγιαδισμό

Προβάλει σήμερα ως ιστορική αναγκαιότητα η υπεράσπιση των εθνικών ταυτοτήτων , με προμετωπίδα τον αγώνα , για εθνική κυριαρχία επί της πατρώας γης και λαϊκή κυριαρχία στη κοινωνία και την οικονομία .

Για τούτο γεννιέται σήμερα ένας ζωηφόρος ελληνικός εθνικισμός , ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της ιστορίας , που θα συνενώνει στη δράση του την λαμπρή εθνική μας πνευματικότητα με την μεγάθυμη λαϊκή ορμή , και μέσα από σκληρούς και ανυποχώρητους αγώνες θα ανοίξει τις πύλες ενός καινούριου κόσμου , δίκαιου , ελεύθερου και ρωμαλέου

Η ιστορική πρόκληση της παγκοσμιοποίησης επιτάσσει την ανάπτυξη ενός δημοκρατικού εθνικισμού που θα υπεραμυνθεί όλων των παραγωγικών εθνικών δυνάμεων .

Θα προστατεύσει την εθνική λαϊκή οικονομία από την επέλαση του διεθνούς ληστρικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου ,

Θα υπεραμυνθεί των εθνικών αξιών , της γλώσσας , της παράδοσης , της ελληνικής παιδείας , της ελληνικής ιστορίας , και πάνω απ, όλα της ελευθερίας , από την εισβολή του πολυφυλετικού χάους , του θρησκευτικού φανατισμού , της διάλυσης και της ισοπέδωσης των εθνών και της μετατροπής του πλανήτη σε ένα απέραντο Γκουαντάναμο .

Κυρίες και κύριοι

Η εθνική παράταξη είναι μια μεγάλη πολιτική δύναμη . Εάν αυτονομηθεί πολιτικά θα μπορέσει μαζί με τις όμορες πατριωτικές δυνάμεις να κυβερνήσει αυτό το τόπο και να τον οδηγήσει στα εθνικά του οράματα και πεπρωμένα .

Πρώτιστο χρέος , η σωτηρία της πατρίδος .

Να σταματήσουν άμεσα οι συνομιλίες .

Να κλείσουν τα οδοφράγματα .

Να καταγγελθεί ο τουρκικός επεκτατισμός και οι τουρκοκύπριοι ως συνένοχοι της κατοχής της γης μας .

Να αναβαθμιστεί η άμυνα μας σε ενιαίο στρατό Ελλάδος – Κύπρου .Καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν θα σταθεί στα πόδια της εάν αρνηθεί να πράξει το καθήκον της προς τη Κύπρο .

Να πέσει από τα βάθρα του το κατεστημένο της υποχώρησης και του ραγιαδισμού και να τεθεί επιτέλους η εθνική πολιτική στην ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ .

Το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ υπόσχεται να σταθεί στην εμπροσθοφυλακή του αγώνα για μια ελπιδοφόρα μεταπολίτευση .

Ορθά τα λάβαρα

Οι ψυχές ατσάλινες

μπροστά ας βαδίζει

ο φλογερός εθνικισμός μας .

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ .