Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Οι νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δίνουν τη δυνατότητα νομικής υποστήριξης και ενίσχυσης των δικαίων μας στον αγώνα της απελευθέρωσης της Κύπρου από τους κατακτητές .

Εκτός αυτού , η ένταξη δημιουργεί νέες γεωπολιτικές συνθήκες που θα επιτρέψουν , με σωστούς πολιτικούς χειρισμούς , την επιβολή του δικαίου .

Η παλαιά γεωπολιτική κατάσταση που συνίσταται σε μια Αγγλο-τουρκο-ισραηλινή συνεργασία , θα υποχρεωθεί σε σταδιακή υποχώρηση από το γεγονός της επέκτασης στο χώρο της Κύπρου της κοινής ευρωπαϊκής βούλησης . Μιας βούλησης που αναπτύσσεται με σταθερά και αποφασιστικά βήματα , πατώντας πάνω σε στέρεους θεσμούς που δημιουργεί η ίδια η ευρωπαϊκή εξέλιξη και δυναμική .

Η πολιτική μας θα μπορούσε να συγχρονισθεί με αυτή τη νέα γεωπολιτική ροπή και στηριγμένη στις αξίες και τα ζωτικά συμφέροντα της Ε.Ε να αλλάξει στόχους , ορολογία και μεθόδους , ώστε σταδιακά να περάσει σε μια νέα στρατηγική , διεκδίκησης και απελευθέρωσης .

Αντί αυτού , το πολιτικό κατεστημένο του τόπου , επιμένει σε παλαιά λάθη και υποχωρήσεις . Εμμένει σε μια γραμμή λύσης που θα εξυπηρετεί τη παλαιά γεωπολιτική κατάσταση και θα ζημιώνει αποκλειστικά και μόνο τον ελληνισμό της Κύπρου . Η λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που επιδιώκουν να επιβάλουν , αυτό ακριβώς αποδεικνύει .

Γνωρίζουν μάλιστα ότι αυτά που προνοεί η ομοσπονδία τους , δεν συνάδουν ούτε με τις αξίες της δημοκρατίας , ούτε του ευρωπαϊκού πολιτισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων . Ως εκ τούτου απαιτούν να γίνουν αποδεκτά από την Ευρώπη και τον πολιτισμένο κόσμο ως παράκαμψη του ευρωπαϊκού κεκτημένου , του διεθνούς δικαίου και του πολιτισμού . Παράκαμψη που κατά την άποψη τους θα γίνει για την εμπέδωση της ειρήνης . Επιχείρημα που δεν στέκει σε καμία λογική . Διότι η επιβολή μιας λύσης που θα αγνοεί τον πολιτισμό και το δίκαιο , το διεθνές , το ευρωπαϊκό και εθνικό , δεν θα υπηρετήσει την ειρήνη αλλά τον πόλεμο . Και τον πόλεμο τούτο θα τον κερδίσουν οι τούρκοι , οι άγγλοι και οι συνεταίροι τους , χωρίς δυνατότητα αντίστασης από μέρους των ελλήνων της Κύπρου . Διότι η ομοσπονδία θα αφοπλίζει εκ των προτέρων τον ελληνισμό και θα τον εκθέτει έρμαιο στα σχέδια και τις ορέξεις των κατακτητών .

Το παρόν πολιτικό κατεστημένο είναι φανερό πως δουλεύει πάνω στη γραμμή των εχθρικών συμφερόντων . Συνεπώς το πρόβλημα του κυπριακού ελληνισμού είναι η έλλειψη εθνικής ηγεσίας . Χωρίς εθνική ηγεσία είμαστε χαμένοι .

Επείγει να αναδυθεί από τις λαϊκές δυνάμεις μια νέα ηγεσία , μια νέα πολιτική δύναμη που θα επιχειρήσει πρώτα από όλα την ανατροπή του σάπιου , διεφθαρμένου και προδοτικού κατεστημένου . Να ριφθούν στο ανάθεμα όλες οι ιδέες του , οι στρατηγικές και τακτικές του , να καταγγελθούν οι προδοσίες του , να καούν οι συνθήκες και οι συμφωνίες που αναισχύντως υπέγραψε , να κατεδαφιστούν τα συμφέροντα που το στηρίζουν , να γκρεμιστούν τα είδωλα και τα ιδεολογήματα του .

Και επιτέλους πάνω από τα πολιτικά ερείπια και τις στάχτες να βαδίσει ο κυπριακός ελληνισμός το δρόμο των ιστορικών του πεπρωμένων .

Για να επιτευχθεί αυτός ο πρωταρχικός στόχος , της κατεδάφισης του κατεστημένου , χρειάζεται αφύπνιση του λαού , πολιτική οργάνωση σχεδιασμός και μεθοδικότητα .

Με διασπασμένες δυνάμεις , με εγωκεντρισμούς και ομαδιτίστικες δραστηριότητες , με τυχοδιωκτισμούς και ξενόφερτες τακτικές , δεν επιτυγχάνεται απολύτως τίποτα. Κάθε τι που γίνεται με προχειρότητα και δεν υπηρετεί μια χαραγμένη από πριν στρατηγική , ενδυναμώνει τους εχθρούς μας .

Το κατεστημένο δεν πρόκειται να κουνηθεί από τη θέση του με βεγγαλικά και πανηγυρίστικες εκδηλώσεις που παρουσιάζουν τον εθνικισμό σαν μια περιθωριακή κατάσταση καταδικασμένη να κινείται στο επίπεδο των αναρχικών .

Χρειάζεται πολιτική πρόταση , πολιτικός λόγος , άνοιγμα προς τα λαϊκά στρώματα , οργάνωση , συντονισμένη δράση .

Με αυτά θα πάμε μπροστά , μέσα από ένα πολιτικό κόμμα που θα λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες και θα επιτρέπει την ανάδειξη ικανών στελεχών στην ηγεσία του και την παραγωγή του πολιτικού λόγου μέσα από τη λαϊκή συμμετοχή , κάτω από τη σταθερή ιδεολογία του ελληνικού εθνικισμού .

Το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ θα δώσει με τον αγώνα του αυτή τη διάσταση στον ελληνικό εθνικισμό . Να τον καταξιώσει στη συνείδηση του λαού ως μια πολιτική δύναμη που με σαφή ελληνική ιδεολογία και συγκεκριμένη πρόταση για το εθνικό θέμα και για τη κοινωνία θα καταστεί η καθοδηγητική δύναμη του κυπριακού ελληνισμού στο σκληρό αγώνα της απελευθέρωσης , της αναθέσμισης και της εθνικοκοινωνικής συνοχής .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ