Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Κατά τη πρόσφατη επίσκεψη του στην Κωνσταντινούπολη, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Γεώργιος Παπανδρέου , έκανε λόγο για δυο μητέρες πατρίδες που εμπλέκονται στα ζητήματα της Κύπρου . Δεν επιθυμούμε να ασκούμε κριτική στο πρωθυπουργό της Ελλάδος όμως είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την ιστορική αλήθεια . Η δήλωση του πρωθυπουργού ήταν ατυχής και συνειρμικά οδηγεί σε διχοτομικές αντιλήψεις .Η Κύπρος ήταν και είναι γη ελληνική εντός της οποίας διαβιεί μια τουρκοκυπριακή μειονότητα , κατάλοιπο της μακράς οθωμανικής κατοχής .Κυρίαρχος λαός σε αυτό το τόπο είναι ο ελληνικός λαός . Οι τουρκοκύπριοι ως εκ τούτου οφείλουν να αποδεχθούν τη ταυτότητα της μειονότητας και να περιοριστούν στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων σεβόμενοι την ελληνική κυριαρχία .Το γεγονός ότι δεν σέβονται αυτή τη ταυτότητα και συγχρωτίζονται με τα συμφέροντα μιας δύναμης εισβολής και κατοχής δεν μπορεί να αποτελέσει αφεαυτού δίκαιο . Τουναντίον αναιρεί κάθε δίκαιο που θα κάλυπτε την εν λόγω μειονότητα και την ταυτίζει με την κατοχή και τη βαρβαρότητα . Αν η παράλογη απαίτηση των τουρκοκυπρίων να αναβαθμισθούν από μειονότητα σε κυρίαρχο λαό αποτελούσε δίκαιο με πανευρωπαϊκή εφαρμογή θα μπαίναμε στη δύνη ενός εσωτερικού πολέμου που θα τίναζε στον αέρα τα όνειρα της Ευρώπης και το πολιτισμό της .Τούρκοι και τουρκοκύπριοι εισάγουν ένα παραλογισμό και ένα πείσμα ανατολίτικου τύπου που δεν συνάδει με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό .Κρατούν με τη βία τη γη μας και απαιτούν αυτή τη βία όχι μόνο να τη νομιμοποιήσουν αλλά να την καταστήσουν αποδεκτή ως πρωτογενές δίκαιο .Όλη αυτή η απερίγραπτη κτηνωδία του τουρκισμού θα εισβάλει στην Ευρώπη εάν τα μεγάλα πολιτισμικά έθνη της Γερμανίας και της Γαλλίας υποχωρήσουν στην άρνηση τους κάτω από την πίεση εξωγενών παραγόντων .Αυτό που απέτυχε να πραγματοποιήσει η οθωμανική βία , δηλαδή την εξάπλωση προς την Ευρωπαϊκή ενδοχώρα θα το πετύχει η σημερινή Τουρκία με το δημοκρατικό πουδράρισμα της , κάτωθεν του οποίου θα καλυφθούν τα εθνικά δίκαια των λαών που οικούν την Μικρά Ασία .

Έχουμε χρέος όλοι οι Ευρωπαίοι να εργαστούμε προς τη κατεύθυνση της απόδοσης δικαιοσύνης στο χώρο τούτο της Μικράς Ασίας .Το μερίδιο της Κύπρου σε αυτό τον αγώνα κατά της καταπίεσης και της βαρβαρότητας θα είναι ο αγώνας της ενάντια στη κατοχή των τούρκων εισβολέων και τουρκοκυπρίων συνεργατών τους και συνκατακτητών .

Η Ευρωπαϊκή λύση του κυπριακού έχει ένα και μοναδικό περιεχόμενο . Να υποχρεωθούν οι τουρκοκύπριοι , να αποδεχτούν την ταυτότητα της μειονότητος σε μια ενιαία πλειοψηφική δημοκρατία . Εάν επιμείνουν στη λογική της βίας δεν δικαιούνται τον τίτλο του πολίτη της κυπριακής δημοκρατίας και του ευρωπαίου πολίτη . Αυτή θα έπρεπε να είναι η γραμμή υπεράσπισης των δικαίων μας . Αντί αυτού όμως το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου και της Ελλάδος βαδίζει στη γραμμή της υποχώρησης . Κατά περίεργο τρόπο η αντίσταση σε αυτό το άθλιο κατεστημένο είναι πολιτικώς ανύπαρκτη . Η μοναδική φωνή της αλήθειας , η φωνή του εθνικισμού κείται άψυχη στο περιθώριο του πολιτικού γίγνεσθαι . Το κατεστημένο της συνδιαλλαγής με τους κατακτητές γνωρίζει πώς να καταπνίγει τη φωνή του εθνικισμού . Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί είναι σαν τα κεφάλια της λερναίας ύδρας . Όλες οι μέθοδοι κατατείνουν σε ένα στόχο : Ο εθνικισμός να παραμείνει στο περιθώριο της πολιτικής και να αναλώνεται σε πατριωτικοφανείς εκδηλώσεις .Η πρόταση του ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ είναι ξεκάθαρη : Αυτόνομη πολιτική οργάνωση κατευθυνόμενη από ένα τομεαρχικό συμβούλιο και αγώνας για συμμετοχή στα όργανα και τις δομές εξουσίας μέσω των οποίων είναι δυνατή η αλλαγή των πραγμάτων σύμφωνα με την εθνικιστική ιδεολογία . Μόνο μέσα από αυτό το ξεκάθαρο δρόμο ο εθνικισμός θα διαφυλαχθεί από τον έλεγχο του κατεστημένου που τον θέλει πότε παραστάτη του ιερατείου στα μνημόσυνα και πότε όργανο των μυστικών υπηρεσιών για διεκπεραίωση των βρόμικων δουλειών που έχουν πολιτικό κόστος στους κρατούντες.

Το κόμμα των εθνικιστών είναι εδώ για να δώσει τον ανυποχώρητο αγώνα του υπέρ των δικαίων του ελληνισμού της Κύπρου αλλά και υπέρ των λαϊκών δικαίων στον αγώνα τους κατά της πλουτοκρατικής τυραννίας .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ .