Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Για το οικονομικό πρωτόκολλο Τουρκίας - κατεχομένων


Ενώ οι μειοδοτικοί πολιτικοί του “ελληνοκυπριακού συνιστώντος κρατιδίου” ονειρεύονται την λύση της επανένωσης στα πλαίσια ενός συνεταιρισμού με το κατοχικό μόρφωμα , η Τουρκία προχωρά στην πλήρη διασύνδεση των κατεχομένων με την τουρκική οικονομία και γεωπολιτική αρχιτεκτονική, απαιτώντας την υπογραφή κάποιου δήθεν οικονομικού πρωτοκόλλου που θα το επιδεικνύει ως έκφαση της βούλησης των “τουρκοκυπρίων”.

Με αυτή την κίνηση πέφτουν οι μάσκες και τα προσχήματα και αποκαλύπτεται ξεκάθαρα πως η λεγόμενη πολιτική της επανένωσης είναι πολιτική υποταγής στην γεωπολιτική τουρκοκρατία.
Καταπίπτει επίσης και το υποκριτικό πρόταγμα του επίσης μειοδοτικού και δήθεν αντιπολιτευόμενου κατεστημένου , περί αναζήτησης “βιώσιμης λύσης” ή “ευρωπαϊκής λύσης” ή “λύσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων” και άλλα τέτοια κουροφέξαλα , με το κατοχικό μόρφωμα.
Όλο αυτό το σκυλολόι των μειοδοτών και προδοτών αν δεν παραμερισθεί από τον λαό ,  η κατοχή θα θεριεύει και θα εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Κύπρο , υπό την στήριξη μάλιστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μόνη λύση είναι η αλλαγή πορείας στη βάση της στρατηγικής της απελευθέρωσης.

Λουκάς Σταύρου
Υποψήφιος βουλευτής Λεμεσού.

Οι θέσεις του ΕΔΗΚ για το εθνικό θέμα (κυπριακό)
  • Επανατοποθέτηση του κυπριακού στις αρχές της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ -ΑΥΤΟΘΕΣΜΙΣΗΣ – ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ σύμφωνα με τις επιταγές των ηρώων της ΕΟΚΑ.
  • Υπεράσπιση της κυπριακής Δημοκρατίας: Υπεράσπιση της κρατικής οντότητας της κυπριακής δημοκρατίας και αμετακίνητη διεκδίκηση του συνόλου της επικράτειας της.
  • Φραγμό στην προδοσία:Να σταματήσει η πολιτική του ενδοτισμού , της υποβάθμισης της κυπριακής δημοκρατίας σε κρατίδιο των “ελληνοκυπρίων” και της εμπράγματης αναβάθμισης του κατοχικού μορφώματος με, διακοπή των συνομιλιών, επάνοδο στην εμπόλεμη κατάσταση με τα κατεχόμενα και κλείσιμο των οδοφραγμάτων.
  • Άσκηση της αυτοδιάθεσης: Άμεση άσκηση του δικαίου της αυτοδιάθεσης ως στοιχείου της πραγματικής κυριαρχίας και  διεκδίκηση της ισοτιμίας μεταξύ κρατών της Ε.Ε και των Ηνωμένων Εθνών που ισοδυναμεί με κατάργηση των συνθηκών εγγυήσεως και συμμαχίας και αυτοθέσμιση του πρώτου ελεύθερου και δημοκρατικού συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας.
  • Θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος: Ανακήρυξη συνταγματικής συνέλευσης με συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων και των παραγωγικών ενώσεων για την θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας στη βάση της ισότητας των πολιτών και της ανάδειξης της νομοθετικής εξουσίας από την κοινωνική βάση που θα στηρίζεται στις αρχές της λαϊκής συνέλευσης, της ανακλητής αντιπροσώπευσης και της συνεχούς άσκησης προτασιακής εποπτείας από τον λαό αντί από τις κομματικές συμμορίες της κοινοβουλευτικής ολιγαρχικής τυραννίας.
  • Αναθεώρηση σχέσεων με τους “τουρκοκύπριους”: Κάλεσμα των “τουρκοκυπρίων”, εκ μέρους της κυπριακής δημοκρατίας, μέσω των διεθνών οργανισμών, για αποσύνδεση τους από την τουρκική κατοχή και τον τουρκικό επεκτατισμό, αποδοχή της κυπριακής δημοκρατίας και συμμετοχή τους στην συνταγματική συνέλευση που θα θεσμίσει το πρώτο ελεύθερο σύνταγμα της κυπριακής δημοκρατίας, στη βάση της ισότητας των πολιτών και του ενιαίου συνταγματικού υποκειμένου.  
  • Διεθνής αγώνας: Διεθνής διπλωματικός αγώνας για εφαρμογή του δικαίου της κυριαρχίας , της αυτοδιάθεσης , της αυτοθέσμισης,  της πραγματικής δημοκρατίας και της ισοτιμίας της κυπριακής δημοκρατίας με όλα τα ελεύθερα και κυρίαρχα κράτη.  
  • Ισχυρή άμυνα: Ενίσχυση της άμυνας μας που θα περιλαμβάνει: στρατιωτική ένωση με την Ελλάδα , συμμαχίες με δυνάμεις που αντιστρατεύονται τον τουρκικό επεκτατισμό και το ΝΑΤΟ, επέκταση της στρατιωτικής εκπαίδευσης στα λαϊκά στρώματα δια των ενόπλων λαϊκών πολιτοφυλακών , λαϊκή αναδιανομή του πλούτου, εθνικό εργασιακό δίκαιο, κοινωνικοποίηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
  • Κατάργηση των αγγλικών βάσεων: Καταγγελία της Μ. Βρετανίας ως υπαιτίου του εγκλήματος εις βάρος της Κύπρου με απώτερο σκοπό το οριστικό κλείσιμο των στρατιωτικών βάσεων που διατηρεί στο νησί ως μια μορφή συνέχισης της αποικιοκρατικής κατοχής.
  • Ένοπλη σύγκρουση με την κατοχή: Πλήρης ετοιμότητα και στρατηγική εκμετάλλευση των συνθηκών για την νικηφόρα ένοπλη σύγκρουση με την τουρκική κατοχή και την ανάκτηση της κατεχόμενης επικράτειας της κυπριακής δημοκρατίας κατόπιν εξάντλησης όλων των ειρηνικών μέσων αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων και παράδοσης της κατεχόμενης επικράτειας στην κυπριακή δημοκρατία.  

  • Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ