Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΟΧΙ στο δεύτερο προδοτικό "δημοψήφισμα"


Τι σημαίνει να ζητήσουμε απογραφή των "τουρκοκυπρίων" και ενιαίο εκλογικό σώμα ;
  1. Eπαναφορά της κυπριακής δημοκρατίας που τώρα είναι ανύπαρκτη , ‘όπου και θα ορίσει το εκλογικό της σώμα.
  2. Κατάργηση της παράνομης και προδοτικής  υποστασιοποίησης που δόθηκε στις κοινότητες.
  3. Μη αποδοχή των εποίκων .
  4. Απαιτούμε από τα Ηνωμένα Έθνη να σεβαστούν την υπόσταση της κυπριακής δημοκρατίας και να σταματήσουν να αποδέχονται το κατοχικό μόρφωμα ως έχων δυνατότητα αυτοκαθοριζόμενου εκλογικού σώματος.
  5. Ο ορισμός του εκλογικού σώματος ορίζει επίσης αυτό ως συνταγματικό υποκείμενο και ανοίγει τον δρόμο στην συνταγματική συνέλευση.
  6. Έτσι δεν μιλούμε  για διάλυση ή μετασχηματισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά για μετάβαση σε ένα νέο δημοκρατικό σύνταγμα που θα καταστήσει τους πολίτες ως κύτταρα του συνταγματικού υποκειμένου δημιουργούς του νέου συντάγματος και όχι τις κοινότητες.
  7. Σε περίπτωση μη αποδοχής των “τουρκοκυπρίων” τότε παίρνουν το βάρος της ευθύνης και καταγγέλλονται ως συν-κατακτητές που αρνούνται την νομιμότητα που εκπηγάζει από την Κ.Δ.
  8. Από την στιγμή που χάνει την υπόσταση της η κοινότητα , τελειώνει και το θέμα της διζωνικότητας και της ομοσπονδίας και μπαίνει στο προσκήνιο η δημοκρατία με βάση την ισότητα των πολιτών. Επιπλέον αναδεικνύεται η ζώνη ως δημιούργημα της βίας της εισβολής και κατοχής επί της επικράτειας της Κ.Δ. που δεν δημιουργεί δίκαιο.
  9. Ακόμα και σε περίπτωση οιασδήποτε λύσης που θα εδράζεται στην δημοκρατική αρχή του ενιαίου εκλογικού σώματος και συνταγματικού υποκειμένου των πολιτών θα μπορεί να αλλάξει και να βελτιωθεί εάν δεν αναιρείται ρητά , όπως έγινε στο σύνταγμα της Ζυρίχης, η αυτοθέσμιση και το λαϊκό αυτεξούσιο.
  10. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αποδεχτεί το αίτημα μας, σημαίνει ότι συντάσσεται με την κατοχή και μετατρέπεται σε μηχανισμό βίας για την επιβολή μιας προδοτικής “λύσης” . Οπότε ο λαός έχει δικαίωμα και καθήκον να αντιδράσει προτάσσοντας επαναστατική αντι-βία είτε πριν είτε μετά το “δημοψήφισμα”.
  11. Σταματούμε την προδοτική διαδικασία που αφεαυτής επιβάλλει την ύπαρξη δύο κρατών ή κρατικών μορφωμάτων.
“Δημοψήφισμα” χωρίς απογραφή των “τουρκοκυπρίων” και με συμμετοχή των εποίκων καθώς και με καθορισμό του εκλογικού σώματος των κατεχομένων από το ίδιο το κατοχικό μόρφωμα θα είναι εσχάτη προδοσία και συμπαιγνία κατακτητών και προδοτών.
Όσοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν την προδοτική διαδικασία και παριστάνουν τους πατριώτες και τους εθνικιστές ψηφίζοντας ΟΧΙ στο προδοτικο-κατοχικό κόλπο (δημοψήφισμα) είναι συνειδητοί προδότες και διχοτομιστές.
Η στρατηγική της απελευθέρωσης απαιτεί ανατροπή της προδοτικής διαδικασίας που μέσα από τις συνομιλίες που υποστασιοποιούν τις κοινότητες και το κατοχικό μόρφωμα οδεύει στο δεύτερο προδοτικό δημοψήφισμα . Η ανατροπή αυτή θα ανοίξει τον δρόμο στην εφαρμογή του δικαίου της αυτοθέσμισης και αυτοδιάθεσης.

Λουκάς Σταύρου